Flere ånder lettet op: - Jeg blev truet mest af Enhedslistens nye aftale

Efter flere dages forhandlinger om rådmandsposterne i Odense er kabalen lagt på samme måde som på valgnatten. Særligt Susanne Crawley (R) er lettet, da hun følte sig mest truet af Enhedslistens nye krav.

Kort før midnat tirsdag kunne Susanne Crawley (R) ånde lettet op. 

Da Enhedslisten søndag sprang fra den brede konstitueringsaftale med et krav om en rådmandspost, var det blandt andet Susanne Crawleys post som børn- og ungerådmand, der blev usikker - nu er der faldet en aftale på plads, og rådmandsposterne lander præcis de samme steder, som de gjorde på valgnatten.

- Jeg er rigtig glad, for den, der blev truet mest af Enhedslistens nye aftale (med Venstre, red.) var mig, fortæller Susanne Crawley.

Enhedslisten var oprindeligt med i konstitueringsaftalen mellem Socialdemokratiet, SF, Radikale, Konservative og Nye Borgerlige. Ved at springe ud af den og i stedet indgå en aftale med Venstre kunne partiet håbe at få en rådmandspost. Samtidig kunne Venstre få lov til at vælge rådmandspost før Radikale og dermed have mulighed for at tage Børn- og Ungeudvalget.

Alt har været i spil

Der blev dog ikke flyttet rundt på hverken politikere eller antallet af rådmandsposter. I stedet fik Enhedslisten en plads i det eftertragtede Økonomiudvalg. Det betyder også, at de to nye rådmænd, Tim Vermund (S) og Tommy Hummelmose (K), beholder henholdsvis klima- og miljørådmandsposten og sundhedsrådmandsposten.

- Det er meget lidt, der er sluppet ud til os i partibaglandet om, hvad der er foregået i forhandlingslokalet, men det lyder som om, at alt har været i spil, og det har den her rådmandspost da også været. Det er dejligt, at det ser ud til at lykkes nu, fortæller Tim Vermund.

De seneste dages uro i odenseansk politik har slået nogle skår i samarbejdet, mener blandt andre Susanne Crawley. Hun er dog ikke i tvivl om, at sårene kan hele.

- Der er nogen, der er kede af det. Der er sikkert også nogen, der er vrede. Der er nogen, der føler sig uretfærdigt behandlet, og sådan er det efter ethvert valg. Når man er et byråd på 29 medlemmer, der har taget ansvaret om at lede en by, skal man også kunne gøre det sammen det meste af tiden, siger hun.

Det samme mener Tim Vermund.

- Vi er valgt til byrådet for at finde brede løsninger, og det er det, vi kommer til at arbejde for. Vi skal nok finde hinanden igen. Sådan er politik. Man er uenig, indtil man bliver enig.

Sådan er rådmandsposterne fordelt

Oversigt

    Oversigt