Fodboldfans hylder Kim Larsen i Odense

“Her i Odense” spilles traditionen tro på Odense Stadion, og i 72. minut hyldes Kim Larsen yderligere af fans.

- Tab og vind med OB, lyder det i Kim Larsen-klassikeren “Her i Odense”, som han skrev sammen med sit dengang nye band Kjukken.

I årtierne efter har superligaklubben flittigt spillet Kim Larsen-nummeret fra 1996 til sine hjemmekampe på Odense Stadion, og der er ingen tvivl om, at OB-fans også har været fans af den netop afdøde rocklegende.

Til lørdagens hjemmekamp mod AGF vil OB’s officielle fanklub, De Stribede, derfor hylde Kim Larsen. Fanklubbens bestyrelsen opfordrer i et facebookopslag alle fans til at synge med på Kjukken-klassikeren.

- Odense har mistet en stor personlighed, en mand med dybe spor i dansk musik og ikke mindst i Odense.

Hyldest i 72. minut

Hvis du ser kampen på stadion eller i tv, vil du cirka midtvejs i anden halvleg formentlig opleve en masse pludselig jubel - også selv om der ikke bliver scoret.

- Vi opfordrer desuden alle til i 72. minut at hylde Kim Larsen ved at klappe i ét minut, lyder det fra bestyrelsen i fanklubben.

Her i Odense

OB spiller mod AGF på Odense Stadion lørdag klokken 16. OB ligger p.t. nummer ti i Superligaen, hvor AGF er nummer fire.

- Kim Larsen blev en af byens lokale helte, og derfor mindes han, når AGF gæster Nature Energy Park lørdag klokken 16. Musikken, der spilles over stadions højtaleranlæg inden kampen, bliver Kim Larsens musikalske perler, og traditionen tro spilles "Her i Odense" omkring et kvarter før kampstart. I den forbindelse opfordres alle tilskuere til rejse sig og synge med på sangen, skriver klubben på sin hjemmeside.

Inden kampstart vil der være et minuts klapsalver, og OB’s spillere vil desuden bære sørgebind under kampen.

Kim Larsen flyttede til Odense i 1994, hvor han efterfølgende dannede sit nye band Kjukken. Bandets debutalbum, "Kim Larsen & Kjukken", indeholdt nummeret "Her i Odense", hvor tekst og musik er skrevet af Kim Larsen. Pladen indeholdt også singlerne "Jyllingevej" og "To som elsker hinanden".