I det fynske folks tjeneste

Fynsk VM-streg: Det tænder mig at have en hel arena imod mig

Stregspilleren Kathrine Heindahl regner med, at ottendedelsfinalen mod Tyskland bliver som en udekamp mod Nykøbing Falster.

Danmarks Kathrine Heindahl i kamp mod Ruslands Elizaveta Malashenko under VM-kampen mellem Danmark-Rusland fredag aften. Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix

De danske håndboldkvinder forventer at komme under et voldsomt tryk fra mere end 6.000 tilskuere i søndagens ottendedelsfinale mod Tysklands VM-værter. 

Læs også Lettet VM-streg sætter nyt mål: Nu skal vi i kvartfinalen

Udsigten til at have en hel arena imod sig er dog ikke noget, der skræmmer den fynske stregspiller Kathrine Heindahl.

- Det plejer kun at være en fordel for mig.

- Det slår mig ikke ud. Tværtimod. Jeg synes, at det er noget af det allerfedeste, siger Kathrine Heindahl, der til dagligt spiller i Odense Håndbold. 

Det er noget af det allerfedeste

Kathrine Heindahl, stregspiller

Odense-spilleren regner med, at ottendedelsfinalen i Magdeburg bliver afviklet i en atmosfære, som minder om den, hun har oplevet i den danske liga, når hun har besøgt Nykøbing Falster.

- Jeg kender det lidt fra, når vi har spillet udekampe i Nykøbing Falster, hvor der er en kogende arena bag hjemmeholdet.

- Jeg regner med, at det bliver nogenlunde samme oplevelse.

Læs også Fynbo hjælper Danmark videre fra VM-gruppen

- Det bliver nok et lidt større tryk - men samme følelse af et hjemmepublikum, der lægger et tryk. Det er bare fedt, siger hun.

Nykøbing Falster har godt 1.000 tilskuere i gennemsnit til holdets hjemmekampe, så der bliver mellem seks og syv gange flere på tribunerne i Magdeburg på søndag.

Kathrine Heindahl, der foreløbig har spillet et stærkt VM, er klar til at gå forrest og vise vejen for holdets yngre kræfter.

- Det giver altid nogle nerver at spille sådan et sted.

- Så det er op til os, der har prøvet nogle forskellige ting og spillet kampe i Europa at give dem noget tryghed, så vi alle sammen er klar, siger hun.

Danmark tabte fredag aften 27-32 til Rusland i gruppefinalen. Danskerne har derfor indkasseret to nederlag og tre sejre på vej mod søndagens ottendedelsfinale.