H.C. Andersen Festspillene mangler publikum: Næste års forestilling er i fare

H.C Andersens Festspil er efter en coronapause endelig igang igen. Desværre udebliver publikum.

Festspillene i Den Fynske Landsby er endelig kommet på de skrå brædder igen, efter de som så meget andet måtte aflyse forestillingen i 2020 på grund af coronapandemien.

I mere end 50 år er H.C. Andersen årligt blevet vakt til live til H.C. Andersen Festspillene. Onsdag den 14. juli havde forestillingen Tommelise præmiere på scenen i Den Fynske Landsby.

Men den længe ventede premiere er ikke gået helt så godt, som man havde håbet efter et år med pause.

- H.C. Andersen Festspillene mangler publikum, og publikum er alt afgørende for vores videre eksistens, da vi stort set alene “lever” af de billetter, vi sælger, siger Rune Kallager, der er formand for H.C. Andersen Festspillene.

Dobbelt så mange for at gå i nul

Forestillingen har nu kørt i præcis 14 dage med forestillinger hver dag klokken 16. 8145 gæster har lagt vejen forbi festspillene, men det siger formanden ikke er nok.

- Vi er forsat i en økonomisk skrøbelig situation efter vores aflysninger sidste år, og det er derfor vigtigt, at vi sælger de nødvendige antal billetter der skal til, for at vi kan lave næste års forestilling og lige nu kan jeg konstatere, at det ikke er tilfældet, siger Rune Kallager.

Festspillene vurderer, at de har brug for cirka 16.000 gæster for, at forestillingen går i nul. 

Masser af energi

Forestillingen skulle have været spillet i coronaåret 2020, men både sommer og vinter forestillingerne blev aflyst.

Derfor er mange af skuespillerne og statisterne de samme, som har fået et ekstra år til at øve i, og dermed er ekstra spændte på at komme i gang.

- Vi har allesammen en energi, som vi ikke har haft før efter et år med coronanedlukninger. At komme tilbage og mærke, hvordan alle bare er på er helt fantastisk, sagde Sebastian Holm, der spiller muldvarp i stykket, til TV 2 Fyn den 13. juli.

Og den energi mener festspillene ikke, at man skal gå glip af.

- Snyd ikke jer selv, børn eller børnebørn for en smuk, sjov, rørende og skøn forestilling, hvor 44 børn og unge leverer skuespil, sang, musik og dans så englene synger og bøgetræerne knejser.

Grundet coronarestriktionerne er der kun plads til 1000 gæster ved hver forestilling. Der er forestillinger indtil den 7. august, og billetter kan købes på festspillenes hjemmeside.