Ingen karakterkrav og garanti for praktikplads: Skoleskib skal fange unge fiskere

Skoleskibet Athene var onsdag ude med snøren efter potentielle unge fiskere under et besøg i Odense.

På et fire uger langt togt besøger skoleskibet Athene 16 danske havnebyer i håbet om at få nogle friske fiskere på krogen.

- I gamle dage var rigtig mange af dem, der blev fiskere, født ind i fiskerfamilier. Sådan er det ikke mere, siger Thorbjørn Strunk, der er uddannelseskonsulent ved fiskeriskolen i Thyborøn. 

I dag er det ifølge uddannelseskonsulenten kun 20-25 procent af fiskerne, der selv er vokset op med erhvervsfiskeri, og derfor lagde skoleskibet onsdag for kaj i Odense, hvor en gruppe elever fra FGU Fyn blev klogere på, hvad der skal til for at blive fisker.

- Jeg synes, det er dejligt at se, hvilke muligheder der er inden for fiskeri, og uddannelsen tager ikke så lang tid, sagde FGU-elev Andreas Ottosen.

Ingen karakterkrav

Ifølge uddannelseskonsulent Thorbjørn Strunk handler turen om at præsentere de unge for et erhverv, som har hårdt brug for dem. 

- Vi kommer rundt og får fat i nogle andre typer og får vist skibet og vores uddannelse til rigtig mange. Vi mener, vi har et godt erhverv at reklamere med, og nogle muligheder som ofte bliver overset, siger han. 

quote Vi har ikke mindst en uddannelse, hvor vi garanterer en praktikplads

Thorbjørn Strunk, uddannelseskonsulent, fiskeriskolen i Thyborøn

Uddannelsen henvender sig til unge mellem 16 og 24 år med fysikken i orden, men ud over det er der ikke så mange krav. 

- Vi har ikke karakterkrav på vores uddannelse. Det betyder også, at folk, som måske har lidt andre kompetencer, får muligheden her, siger Thorbjørn Strunk.

Derudover er der en anden fordel ved en uddannelse på havet. 

- Vi har ikke mindst en uddannelse, hvor vi garanterer en praktikplads, siger Thorbjørn Strunk.