I det fynske folks tjeneste

Ingen løfter om letbane til Odense

Transportministeren var lørdag på lynvisit i Odense. Men Lars Barfoed havde ingen konkrete løfter om penge til projektet med.

01:22

Jan Boye fik løfter om penge til en VVM-undersøgelse, men ingen penge til byggeriet af en letbane i denne omgang

1 af 2

På Odense Rådhus var ministeret inviteret til møde med sin partifælle, borgmester Jan Boye, for at drøfte mulighederne for et statsligt engagement i en odenseansk letbane fra city til universitetsområdet og det nye universitetshospital.

- Nu starter vi en dialog op mellem embedsmænd i ministeret og kommunen, og jeg vil indstille til partierne at staten bidrager til en VVM-undersøgelse, sagde transportminister Lars Barfoed(K) efter mødet.

Transportministeren ville dog ikke komme med løfter om statens medfinanciering af Odenses letbane.

- Når VVM-undersøgelsen er færdig, så må vi se på finansieringen, men jeg mener bestemt at det er naturligt, at staten i en eller anden udstrækning deltager i det, lød det fra Lars Barfoed.

Odenses borgmester var tilfreds med ministerens udmelding.

- Der kommer en letbane og den vil være i drift i 2017 og jeg er meget glad for transportministerens tilsagn, hvis han kan få overbevist de andre partier, om at staten medfinansiere VVM-undersøgelsen og at staten skal give bidrag til etableringen, siger borgmester Jan Boye(K).

Socialdemokraterne glæder sig over, at VVM-undersøgelsen nu kan komme i gang, men partiet er ikke tilfreds med de økonomiske tilsagn fra ministeren.

- Det der for alvor har værdi er hvis der kommer en klar tilkendegivelse af at staten vil give penge, men det har vi ikke fået. En VVM-undersøgelse er selvfølgelig første skridt, men kommer der ingen penge, så står vi med en bunke papirer vi ikke kan bruge, siger Thomas Funding, politisk ordfører for socialdemokraterne i Odense Byråd.