Ingen spørgsmål til statsministeren: Her bliver mikrofon taget ud af hænderne på journalist

To gange indenfor 10 timer forsøgte TV 2 Fyn at stille spørgsmål til regeringstoppen i forbindelse med deres roadshow - men begge gange blev det afvist.

- Du får ikke lov at stille spørgsmål her.

Ordene faldt i det øjeblik TV 2 Fyn - for anden dag i træk - forsøgte at få statsminister Mette Frederiksen (S) til at svare på spørgsmål i forbindelse med hendes roadshow sammen med økonomiminister Jakob Ellemann-Jensen (V) og udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M). 

Under overskriften "Sammen om et bedre Danmark" og med tv-vært Anders Breinholt som ordstyrer, var der lagt op til et møde med danskerne, hvor de tre toppolitikere ville svare på spørgsmål.

TV 2 Fyn havde op til showet torsdag aften allieret sig med 71-årige Käte Larsen, som gerne ville have svar på, hvad de havde tænkt sig at gøre for at forbedre pensionisternes købekraft, som er blevet ringere på grund af inflationen. Ifølge en analyse fra Ældre Sagen er landets folkepensionister nemlig ikke blevet kompenseret på samme niveau som lønmodtagerne.

Men Käte Larsen gik skuffet fra showet. Hun mente ikke, at Lars Løkke Rasmussen svarede ordentligt på hendes spørgsmål. Da showet sluttede, ville TV 2 Fyn derfor gerne have spurgt statsminister Mette Frederiksen om hendes svar på spørgsmålet. 

Helt præcist ville TV 2 Fyn gerne have spurgt statsministeren om rimeligheden i, at folkepensionister har haft sværere ved at få økonomien til at hænge sammen end lønmodtagerne under den stigende inflation - fordi deres pension reguleres med en del forsinkelse i forhold lønnen for lønmodtagerne.

TV 2 Fyn var - mundtligt og af flere medarbejdere fra Socialdemokratiet - blevet lovet spørgetid efter showet. Men da det sluttede, blev presseseancen pludselig aflyst, og de tre hovedpersoner smuttede ud i tourbussen og kørte væk fra Odense Congress Center.

"Du får ikke lov at stille spørgsmål her"

Fredag morgen ville TV 2 Fyn derfor stadig gerne stille de spørgsmål, vi ikke fik mulighed for torsdag aften. Muligheden var oplagt - for klokken 8.45 ville Mette Frederiksen, Jakob Ellemann-Jensen og Lars Løkke Rasmussen befinde sig hos Bladt Industries på Lindø til en seance, der omhandlede grønne arbejdspladser og vindmølleindustrien.

"Er det muligt at stille nogle få spørgsmål i forbindelse med besøget på Lindø? Spørgetimen blev jo aflyst efter eventet i går," skrev TV 2 Fyns journalist i en sms til statsminister Mette Frederiksens (S) pressechef Katja Brandt fredag morgen.

- Jeg ringer om 10, skrev pressechefen tilbage.

Da Katja Brandt ringede tilbage, afviste hun, at der skulle være indgået en aftale om spørgetime torsdag aften. Og at det fredag under besøget på Lindø kun ville være muligt at spørge ind til dagens indhold, altså grønne arbejdspladser og vindmølleindustrien.

Efter rundvisningen hos Bladt Industries gik de tre hovedpersoner op på et podie for at svare på spørgsmål nede fra menneskemængden, og en mikrofon gik på omgang blandt publikum. 

Da TV 2 Fyns reporter gav udtryk for, at han ville stille spørgsmål, fik han stukket mikrofonen i hånden af en medarbejder fra Bladt Industries med ordene:

"Vil du stille et spørgsmål?"

Men før reporteren nåede at åbne munden, tog en kampagne- og kommunikationsmedarbejder fra Socialdemokratiet, som stod ved siden af, affære. På råbåndet kan man høre den pågældende gribe ind med ordene:

"Nej, han er journalist."

I samme øjeblik blev mikrofonen taget ud af hænderne på TV 2 Fyns reporter med beskeden:

"Du får ikke lov at stille spørgsmål her."

Beskeden var at spørgerunden kun var for medarbejderne hos Bladt Industries. Journalister kunne stille spørgsmål bagefter. Men da spørgerunden sluttede, fortsatte rundvisningen, inden de tre toppolitikere igen gik op i tourbussen og kørte videre.

TV 2 Fyn har bedt om en kommentar fra Socialdemokratiets presseafdeling, men de ønsker ikke at stille op til interview om sagen.


Oversigt

    Oversigt