I det fynske folks tjeneste

Leif Davidsen: Jeg forstår simpelthen ikke folk der ikke læser bøger

Den 66-årige fynskfødte forfatter og journalist, Leif Davidsen går ingen steder uden en bog.

02:26

Det Store Bogshow på Magasinet i Odense blev fredag afviklet for første gang. TV 2/FYNs Signe Ryge fik en snak med Leif Davidsen. Video: Niels Ahlmann Olesen/Scanpix/arkiv

Der var forlag og forfattere, da bibliotekerne i Odense fredag gik sammen om Det Store Bogshow.

Bogshowet foregik på Magasinet og kulminerede med et gallashow, hvor gæsterne fik mulighed for at snakke med blandt andre Vibeke Marx, Mich Vraa, Morten Vittrup og Leif Davidsen.

Alle fire har tilknytning til Fyn og er slået igennem på de danske litterære hitlister.

TV 2/FYNs udsendte fik mulighed for en kort snak med Leif Davidsen om det at læse. Han er født i Otterup, opvokset i Bogense og har altid skrevet bøger og siden 1984 fået dem publiceret.

- At læse er meget vigtigt. Jeg kan ikke forestille mig ikke at læse. jeg elsker at læse bøger af mange forskellige slags. Jeg forstår simpelthen ikke folk der ikke læser bøger, siger 66-årige Leif Davidsen.

- Det at læse giver mig glæde, det giver mig fornøjelse. Det får tiden til at gå på en god måde, siger Leif Davidsen, som altid har en bog med:

- Og nu om dage har jeg nogle bøger liggende på min iPad og hvis den ikke er med, så har man dem på sin telefon. Det er herligt. Jeg læser stort set altid.

Læs også Odenses biblioteker inviterer til show og fest