I det fynske folks tjeneste

Marienlyst tæt på førstepladsen

Det er tæt i toppen af 2. division Vest, og Boldklubben Marienlyst kan med en sejr over Middelfart bring sig på førstepladsen og dermed tættere på oprykning til 1. division.

Anders W. Berthelsen (tv) håber på oprykning til 1. division, selvom det vil give Boldklubben Marienlyst kæmpe udfordringer økonomisk. Marienlyst tager lørdag imod Middelfart i 2. division.

Boldklubben Marienlyst er godt med sportsligt. Inden dagens fodboldkamp mod Middelfart, skal Marienlyst fejre klubbens elitevolleyhold, der igen er blevet danske mestre.

Fodboldholdet ligger på andenpladsen med 37 point i 17 kampe efter Aarhus fremad med 39 point, og med en sejr i 18. spillerunde, kan Boldklubben Marienlyst overtage førerpositionen og være forrest i kampen om oprykning til 1. division.

- Ja, der er stadig lang vej hjem jo, men det gælder selvfølgelig om at holde trit med Aarhus Fremad, siger Anders W. Berthelsen, Marienlysts formand.

Der spilles 30 spillerunder, og hvis det lykkes Boldklubben Marienlyst at rykke op, er det ikke ubetinget en succes for Odense-klubben.

- Nej, det er klart, at der vil være noge kæmpe økonomiske udfordringer der. Hvis vi forestiller os, at vi rykker op og Vejle ikke gør og bliver i 1. division, så er der en forskel på 1-55 i økonomi, griner Anders W. Berthelsen og fortsætter:

- Det er jo ikke sådan at vi får flere penge, jo der bliver lidt tv-penge, men det er også det eneste, så hvis vi skal spille på et større stadion, ville vi skulle spille på Odense Stadion, og det ville se helt grotesk ud på et stadion med plads til 15.000 tilskuere, at vi højst kan samle et par hundrede.

Svært i 1. division

Det har vist sig, at klubber i 1. division, der ligger i samme by som en Superligaklub har svært ved at begå sig.

For nylig måtte FC Fyn dreje nøglen om, i erkendelse at at økonomien ikke hang sammen, og man ikke kunne tiltrække de nødvendige sponsorer, og det er Boldklubben Marienlysts formand helt bevidst om.

- Ja vi kan jo se, at de byer, der kun har en fodboldklub, og måske heller ikke andre sportsgrene (end fodbold, red.) har lettere ved at tiltrække både sponsorer og publikum. De har måske letere ved at få tre millioner til et nyt stadion eller hente ekstra sponsorer til, og de vil ikke komme til os, selvom vi rykker op, det er helt sikkert. Men fodbold handler om at vinde, og vi spiller selvfølgelig for at rykke op, det er klart, siger Anders W Berthelsen, der vil tage de økonomiske slagsmål på den anden side af en eventuel oprykning.

Lokalopgør på kunstgræs

Når Middelfart lørdag eftermiddag gæster Boldklubben Marienlyst, bliver det endnu en kamp på klubbens kunstgræsbane.

- Ja, den rigtige græsbane er ikke god nok endnu, men nu er der jo tale om et lokalbrag, så jeg forventer da, at der kommer mange til kampen, siger Anders W. Berthelsen.

Der er kampstart i Marienlyst klokken 15.00.

Til kampen mod Middelfart har cheftræner Anders Nielsen og assistenttræner Mikael Knudsen udtaget følgende spillere:

1. Martin Munck

2. Jonas Bukdal Kristiansen

3. Johnny Andersen

5. Raafat El-Soussi

6. Jens Mårtensen

7. Martin Mortensen

10. Patrick Pedersen

11. Jesper Rasmussen

12. Lasse Petersen

13. Mads Overgaard

15. Lasse Kingo

18. Mads Elkjær

20. Jacob Samuelsen

23. Andreas Winding

24. Jacob Rasmussen