I det fynske folks tjeneste

Medier: Alle 5. klasser og op sendes hjem

Mandag klokken 12 forventes alle Odenses 5. klasser og opefter at blive sendt hjem for at begrænse coronasmitten i kommunen.

Ifølge B.T. og TV 2 skal Odense Kommune og 37 andre kommuner sende skoleelever fra 5. klasse og op hjem. Foto: Ole Holbech

Opdatering

  • 07. dec 2020 kl. 09:38 Tidligere skrev vi, at alle elever fra 4. klasse og op, sendes hjem. Nu lyder det, at det er eleverne fra 5. klasse.

Odense Kommune skal sende alle skoleelever fra 5. klasse og opefter hjem.

Det erfarer B.T. og TV 2 fra adskillige kilder med kendskab til de nedlukninger, som regeringen ventes at varsle helt officielt ved at pressemøde i løbet af mandag formiddag.

Læs også Caféejer med udsigt til nedlukning: - For helvede, det er uretfærdigt

38 kommuner er indkaldt til virtuelt møde med flere af regeringens repræsentanter. Blandt andre deltager Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S).

Det er uvist, om eleverne skal hjemmeundervises, eller om de bliver sendt på tidlig juleferie.

Daginstitutioner i de berørte kommuner bliver ifølge oplysningerne ikke berørt af de nye restriktioner.

Gymnasier sendes hjem

På de fynske gymnasier forbereder formand for de odenseanske gymnasier og rektor på Sct. Knuds Gymnasium Susan Mose sig også på, at eleverne hjemsendes.

- Det er ikke optimalt, men vi retter ind, fortæller Susan Mose.

Læs også Nedlukning af Odense: Her er nogle af scenarierne for nye restriktioner

Gymnasierne i Odense går på juleferie mellem den 18. og 22. december. Det er dog ikke sikkert, at juleferien bliver længere, bare fordi eleverne sendes hjem før tid.

- Jeg forestiller mig, at det bliver virtuel undervisning frem til juleferien og måske lidt efter, siger rektor.

Klokken 12 forventes statsminister Mette Frederiksen (S) at holde pressemøde om de nye restriktioner.

Professor glad for nedlukninger

Hans Jørgen Kolmos, der er professor i klinisk mikrobiologi ved Syddansk Universitet, er glad for, at regeringen sender skoleelever fra 5. klasse og opefter hjem flere steder i landet.

Det siger han til TV 2.

- Det er afgørende, at vi nu får knækket smittekurven som en del af nedtællingen til jul. Smitten sker de steder, hvor der er mange mennesker samlet, og skolerne er efterhånden et af de steder, der er flest samlet på mindst plads.