I det fynske folks tjeneste

Mere stress i Odense Kommune

Sagerne hober sig op som følge af afskedigelser i Odense kommunes sygedagpengeafdeling. Hver af de nu 40 socialrådgivere har løbende 60 til 70 sager. Det anbefalede er højst 50

02:01

Sagerne hober sig op i Odense Kommunes sygedagpengeafdeling. Besparelser betyder, at færre medarbejdere skal tage sig af flere sager med stress og sygefravær til følge.

1 af 2

- Det der sker, det er jo at folk bliver sygemeldt. Folk får stresssymptomer, folk får det dårligt, de bliver meget kede af at gå på arbejde hver dag, siger Anne Jørgensen, der er formand for Dansk Socialrådgiverforening i Region Syd.

Og det ved ledelsen godt. I et referat fra samarbejdsudvalget står at ledelsen forventer, at besparelserne betyder ringere arbejdsmiljø i form af stress, flere og længere sygemeldinger. Og den ringere service kan føre til, at flere borgere reagerer truende og voldeligt.

- Det synes vi jo er en meget dårlig arbejdsgiver, der ved, at det får sygelige konsekvenser for nogle af medarbejderne, og at det får store alvorlige konsekvenser for nogle af borgerne. Og alligevel siger man, at budgetter er så vigtige, så de skal bare overholdes, og vi hører hvad I siger, men vi gør ikke noget ved det, vi lader det ske.