Musikvideo fra Vollsmose: Rapper ændrede selv teksten to dage før udgivelse

Rapperen Chatle var ifølge Universal Music Denmark bekymret for at blive misforstået, og derfor ændrede han sin tekst to dage før, musikvideoen 'Sort på sort' var planlagt til at udkomme.

Teksten til Chatles nummer 'Sort på sort' er skrevet for mere end et år siden - og før bandekonflikten blussede op i Vollsmose, og 31-årige Abdinur Mohamed Ismael blev skudt og dræbt. 

To dage før, musikvideoen skulle udgives på Youtube og Spotify, ændrede rapperen dog teksten. Han var nervøs for flere af sine formuleringer på grund af situationen i Vollsmose.

- Han var simpelthen bekymret for, at teksten ville blive misforstået. Derfor fjernede vi nogle af ordene. Den endelige version blev først lagt op igen tre uger senere, fortæller Tobias Lehmann, der er produktchef i Universal Music Denmark.

Han ønsker ikke at uddybe, præcis hvilke ord Chatle ønskede at fjerne fra den originale tekst.

- Jeg kan ikke sige så meget om det af hensyn til Chatle, siger han.

Trues til tavshed

Selvom Chatle i sidste øjeblik valgte at pynte en smule på teksten, er musikvideoen stadig blevet mødt af massiv kritik. Blandt andet bekymrer det Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S), at personer, der har oplysninger om drabet på Abdinur Mohamed Ismael bliver truet til stilhed.

TV 2 Fyn har spurgt Universal Music Denmark, hvad selskabet tænker om, at formuleringen ”gøbben er til dem, der snakker” er med i den endelige version. Det har Tobias Lehmann ikke ønsket at svare på.

- Jeg synes, at det er dybt bekymrende, at man producerer en video, der indirekte eller direkte er styret af banderne. Der medvirker tilsyneladende bandemedlemmer med et budskab, der er voldsforherligende, og med trusler mod folk, der vil snakke med politiet, siger Odense Peter Rahbæk Juel.

Sort på sort (udgivet version)

Vi har også spurgt, om vi kan få en kopi af den oprindelige tekst. Den har Chatle ifølge Universal Music Denmark ikke ønsket at videregive. Det har heller ikke været muligt at få en kommentar fra Chatle.

Fyns Politi efterforsker stadig drabet på Abdinur Mohamed Ismael. Han blev dræbt 24. juli i år.

HER OG NU

MEST LÆSTE OM VALGET: