Narkomaner trives med fri heroin

Forsøget med at uddele heroin til narkomaner tegner til at blive en succes i Odense. Brugerne tager på i vægt, går til tandlægen, ser deres børn, skipper kriminaliteten, og en enkelt er endda kommet i arbejde.

Tina Hansen er en af de 17 brugerne, der kommer på klinikken to gange dagligt for at få sin heroin.

- Jeg synes, at det er godt, og jeg tror på, at det er en vej ud af misbruget for mig, siger Tina Hansen.

Efter otte måneders gratis og kontrolleret heroinuddeling i Odense er behandlerne ikke i tvivl. Forsøget er en succes.

- Det har givet dem en bedre livskvalitet. De er blevet mere sociale og har lyst til at være her og snakke med os og hinanden, fortæller Afdelingssygeplejerske Anette Nancke fra heroinklinikken på Rusmiddelcenter Odense.

Mange på venteliste

I øjeblikket modtager 17 personer heroin på klinikken og ingen er faldet fra ordningen endnu. Flere er på venteliste, og inden maj regner klinikken med at have 30 brugere i heroinklinikken.

De foreløbige resultater viser, at 15 ud af de 17 har taget på i vægt. Mange er begyndt at gå til tandlæge, hudlæge eller optiker. To er begyndt at se deres børn igen, mens en enkelt har fået et fast arbejde. For alle brugerne gælder det, at de har kvittet kriminaliteten eller prostitutionen.

- Det er ikke nødvendigt for dem at stjæle mere, og det betyder, at kan bruge deres penge på andre ting. Pigerne er uden undtagelse meget lettede over at være sluppet ud af prostitutionen, fortæller Anettte Nancke.