Nu starter retssagen: Tvillinger tiltalt for grove indbrud

Onsdag morgen starter en retssag mod to tvillingebrødre fra Fyn, som er anklaget for 21 særligt grove indbrudstyverier. Desuden er de anklaget for hæleri og skade på ejendom.

Onsdag morgen starter en opsigtsvækkende retssag mod to tvillingebrødre, der ifølge politiets anklagemyndighed har lavet 21 indbrud - eller forsøg på samme - i det fynske. Lige fra Odense til Nyborg og byer derimellem.

Brødreparret har tilsyneladende været ude efter ting der nemt kunne omsættes. Herunder designervarer og kontanter. Tyvekosterne indebærer eksempelvis Wegner-stole, Georg Jensen-sølvtøj og Verner Panton-lamper, viser en aktindsigt, som TV 2 Fyn har fået.

De mange indbrud er sket i perioden fra maj 2021 til december 2022, og under en ransagning hos tvillingerne i august 2022 fandt politiet blandt andet en PH-kontrastlampe, som stammede fra et indbrud på Nyborg Rådhus i april 2022.

Brødrene er således både tiltalt for talrige tyverier og hæleri med store mængder stjålne genstande - herunder lampen fra Nyborg Rådhus.

De ting, som de to er anklaget for at stjæle og hæle med, har en samlet værdi på langt over en million kroner.

Beskidte tricks

Den ene af de to brødre er desuden tiltalt for at forvolde betydelig skade på en af ejendommene, som indbruddene fandt sted i. 

Her stjal han angiveligt stjal fire 7'er-stole, tre skalstole samt to PH-lamper, der samlet kostede 43.000 kroner. Herefter fjernede han vandlåsene på ejendommens vvs-installationer og lod dermed beboelsen oversvømme, hvilket forvoldte store skader, der kostede omtrent 200.000 kroner at udbedre.

Indbrudet fandt sted i Nyborg i februar 2022.

Begge brødrene er varetægtsfængslede. Ifølge anklageskriftet er den ene på Psykiatrisk Afdeling i Middelfart, mens den anden er på specialinstitutionen Kofoedsminde på Lolland.

Anklagemyndigheden ønsker dog, at man ophæver en tidligere foranstaltningsdom, som den ene tidligere har modtaget, så han kan få en almindelig straf, hvis han dømmes. Den anden burde fortsat kunne få en foranstaltningsdom ifølge anklagemyndigheden.

Sagen starter onsdag og forventes afsluttet fredag ved Retten i Odense.

Oversigt

    Oversigt