I det fynske folks tjeneste

OB henter Troels Kløve i SønderjyskE

OB henter Sønderjyskes midtbaneprofil Troels Kløve på en treårig aftale.

27-årige Troels Kløve (i midten) skifter til sommer til OB på en treårig kontrakt. Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix

OB har skrevet kontrakt med Sønderjyskes 27-årige midtbanespiller Troels Kløve. Han starter i OB til sommer, hvor hans kontrakt med SønderjyskE udløber.

Troels Kløve har fået sin fodboldopdragelse i AC Horsens, hvor han spillede frem til sommeren 2015.

Her skiftede han til SønderjyskE, hvor det i denne sæson er blevet til 17 optrædender og tre scoringer.

- Troels Kløve er en meget arbejdsom og løbestærk spiller, som vi glæder os til at få til OB. Han har en alder, hvor han både har opnået en god del erfaring, og hvor han samtidig har mulighed for at udvikle sig videre med de styrker, han allerede besidder. Derfor glæder vi os over, at han har set os som et spændende sted at fortsætte karrieren, der siden han for halvandet år siden gjorde comeback efter en skadepause, har vist ham som en spiller i fortsat udvikling og med et godt blik for at kombinere hårdt arbejde med at være målsøgende og kreativ, siger OB’s sportsdirektør Jesper Hansen i en pressemeddelelse. 

Jesper Hansen kender Troels Kløve særdeles godt. I de første fem år af midtbanespillerens karriere i Horsens var Jesper Hansen klubbens sportsdirektør.

Med tilgangen af Kløve har Jesper Hansen dermed hentet endnu en spiller i sin gamle klub.

Læs også OB henter spiller fra Midtjylland

- En fin motor

"En fodboldspiller dur ikke, hvis han ikke kan løbe Fyn rundt uden at trække vejret."

Sådan sagde 'Træneren', Richard Møller Nielsen, og OB's nuværende cheftræner, Kent Nielsen, ser også Troels Kløve som en spiller, der kan bidrage med en god blanding af de værdier, der kendetegner OB’s måde at spille på.

- Troels Kløve har udviklet sig meget i den seneste periode, og han er en spiller med en fin motor og en stor løbekapacitet. Som træner er det også vigtigt at have spillere i truppen, der stort set altid er kampklar, og bortset fra en enkelt længere skadepause, så har Troels Kløve vist sig som en meget pålidelig spiller, der meget sjældent døjer med småskader.

- Det betyder at han har fået et godt flow og en god rytme i sit spil, og vi kan se frem til at få en offensivt indstillet tovejs-spiller, der arbejder hårdt, samtidig med at han bidrager med kreative indslag og et fint skud fra distancen, siger Kent Nielsen. 

Læs også OB sælger forsvarsspiller til tysk fodboldklub

Kløve glæder sig til skiftet

For Troels Kløve bliver skiftet til OB det kun andet i karrieren.

- Det er et skifte, jeg glæder mig meget til. Det er et godt match, og jeg ser det som en mulighed for at tage et skridt op ved at komme til en klub af OB’s størrelse. Jeg ser mig selv som en hurtig kantspiller med forcer i det tekniske og i duelspillet. Desuden kan jeg godt lide at komme ind og udfordre i mellemrummene, og jeg kan godt lide at komme frem til afslutninger.

- OB har en spillestil, der passer mig godt, fordi det er mere teknisk anlagt, så selvom jeg har været rigtig glad for at være i SønderjyskE, så har jeg følt, at der skulle ske noget nyt. Jeg glæder mig til skiftet, men samtidig lever jeg for at spille fodbold og levere bedst muligt for den klub jeg repræsenterer, så ligeså længe jeg har SønderjyskE’s logo på brystet, kommer jeg til at give alt for dem, siger Troels Kløve selv.

Troels Kløve er samlet set noteret for 97 og 13 scoringer i den bedste danske række. Han tiltræder på en fri transfer til sommer. 

Læs også Nigeriansk bisse stopper i OB