'Occupy Wall Street' kommer til Odense

SFU og DSU i Odense vil torsdag aften protestere imod den økonomiske krise, der ifølge dem er skabt af banker, kapitalfonde og andre spekulanter.

Det startede i New York, men nu kan man finde dem I stort set alle storbyer i USA.

Demonstranter med store bannere der tordner imod finansfolk og banker, og giver dem skylden for den økonomiske krise verden - og især Vesten - befinder sig i. De slår telte op og overnatter på gaden nær byernes finansielle distrikter, og derfor kalder de bevægelse for 'Occupy (besæt) Wall Street'.

Nu kommer demonstranterne til Odense - næsten i hvert fald. SFU og DSU demonstrerer i eftermiddag på Flakhaven, men det bliver ikke helt det sammen som Occupy-bevægelsen.

- Vi har ikke tænkt os at sove der, så på den måde er det ikke lige som Occupy-bevægelsen, men det er inspireret af den, siger Carl Valentin, formand for SFU i Odense og initiativtager til demonstrationen.

Ligesom demonstranterne på den anden side af Atlanten angriber DSU og SFU også den finansielle sektor. De vil blandt andet tale for, at der skal lukkes skattehuller for multinationale selskaber, og indføres en afgift på aktiehandler.

- Det er konkrete forslag, som politikerne kan gennemføre nu, siger Carl Valentin.

Han regner med, at 80-100 mennesker vil deltage i demonstrationen, der starter klokken 17.00. Men de kommer altså ikke for at besætte Flakhaven - blot for at demonstrere.

Oversigt

    Oversigt