Odense: Har vi brudt loven, bliver sagerne rullet tilbage

Hver femte sag med truede børn og familier i Odense skal lukkes, og det har mødt kritik fra socialrådgiverne. Nu vil kommunen se på børnesagerne igen og eventuelt rulle sager tilbage.

Socialrådgiverne har rejst tvivl om, hvorvidt Odense Kommune overholder loven i sagen om børnesager, kommunen nu vil lukke. Det har fået kommunen til at kigge sagerne ekstra igennem.

- Vi kan ikke leve med, at der nu bliver rejst tvivl om, hvorvidt vi overholder loven. Derfor har jeg med det samme sat i værk, at vi får ekstra juridisk bistand på de sager, hvor der kan være tvivl. Er der sager, hvor vi ikke har overholdt loven, så bliver de rullet tilbage med det samme, siger adm. direktør Peter Pietras fra Børn- og Ungeforvaltningen i Odense Kommune.

Han siger, at brevet, der er sendt til socialrådgiverne ikke er i overensstemmelse med det, der er blevet besluttet - og at det er uheldigt formuleret.

- Derfor får medarbejderne nu også en præcis beskrivelse af, hvad opgaven er. Formålet med den øvelse, vi er i gang med, er at hjælpe så mange børn som muligt, så godt som muligt. Derfor gennemgår vi for tiden de sager, hvor der ikke længere er fremskridt, eller hvor motivationen er væk, for i stedet at bruge ressourcerne forebyggende, hvor flere får gavn af indsatsen, siger Peter Pietras.