Odense kan blive EM-værtsby i 2025

Når kvinderne i 2025 skal spille EM, kan nogle af kampene blive afviklet i Odense.

Odense kan ende som værtsby ved kvindernes EM i 2025. 

Dansk Boldspil Union (DBU) har sammen med Norge, Sverige og Finland holdt fast i det fælles bud om EM-værtskab om tre år. Onsdag er der sat navn på de mulige værtsbyer.

Foruden Odense skal kampene i tilfælde af, at UEFA godkender værtskabet, spilles i København, Göteborg og Stockholm i Sverige, Helsinki og Tampere i Finland samt Oslo og Trondheim i Norge.

- Vi har haft mange ambitiøse bud på værtsbyer i spil, og vi er glade for det store engagement, der har været for turneringen. Vi håber på endnu en fodboldfest på tværs af hele landet, som den vi så i sommeren 2021, udtaler DBU-formand Jesper Møller i en pressemeddelelse.

Åbningskamp i København

DBU har tidligere overvejet at søge et rent dansk værtskab, men det blev ifølge formanden for stor en udfordring at leve op til kravene fra UEFA.

Næste år holdes VM, og her er de danske kvinder kvalificeret. Kampene spilles i Australien og New Zealand.
Næste år holdes VM, og her er de danske kvinder kvalificeret. Kampene spilles i Australien og New Zealand.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Hvis det nordiske bud vinder, skal åbningskampen spilles i København, mens finalen spilles på Friends Arena i Stockholm.

Odense Kommune skal onsdag aften beslutte, om den vil bruge 7,8 millioner kroner fra anlægspuljen til renovering og udbygning af omklædningsfaciliteterne på Odense Stadion, således at stadionet lever op til UEFAs krav.

Inden da skal buddet dog vælges frem for de øvrige ansøgere. Det gælder Frankrig, Polen, Schweiz og Ukraine, der alle havde søgt om værtskab allerede i november 2021. Der er ansøgningsfrist i oktober.

Oversigt

    Oversigt