Odense støvsuges for ejerlejligheder

Der er kommet rigtig god fart på ejerboligmarkedet i Odense. Siden sidste sommer er priserne steget med otte procent og udbuddet faldet med 20 procent.

Ejerboligmarkedet i Odense har det godt. Udbuddet af ejerlejligheder til salg i Odense er faldet med knap 20 procent siden sidste sommer.

I samme periode er salgstiden faldet fra 138 dage i juli sidste år til blot 79 dage i år. Det viser nye tal fra boligsiden.dk.

Den udvikling kan delvist forklares af den stadigt stigende efterspørgsel på grund af vandringen fra land til by - særligt til de største studiebyer. Det mener boligøkonom hos Nordea, Lise Nytoft Bergmann.

- Udviklingen er først og fremmest et tegn på, at ejerboligmarkedet i Odense har det godt. Traditionelt følger Odense markedet i København og Aarhus, og udviklingen her har en klar afsmitning på Odense, hvor vi nu ser, at der er flere købere end sælgere. Det presser priserne op og liggetiderne ned, siger Lise Nytoft Bergmann.

Hun fortæller videre, at den stigende interesse for forældrekøb er med til at skubbe priserne i vejret.

- Vi har en klar fornemmelse af, at antallet af forældrekøb stiger i år, både på landsplan og i Odense. Forældre er jo snusfornuftige, og når de kan se, at priserne stiger, så stiger antallet af forældrekøb. Så markedet er til, at flere forældre køber nu, siger Lise Nytoft Bergmann.