I det fynske folks tjeneste

Odense Zoo udlover stor dusør: Hvem har set vores papegøjer?

Kan du lede politiet i retning af de stjålne hyacintaraer fra Odense Zoo, kan du få fingrene i en dusør på 10.000 kroner.

Det er disse to og deres to venner, der er stjålet fra Odense Zoo. De er op til en meter høje og er koboltblå med gule ringe om øjnene.

For næsten to uger siden mødte dyrepasserne ind til et tomt papegøjebur i Odense Zoo.

I løbet af natten var fire store hyacintpapegøjer stjålet fra zooen.

Fuglene blev stjålet i tidsrummet mellem torsdag den 30. marts klokken 16 og fredag den 31. marts klokken 7.30. En eller flere tyve har skåret hul i en plade ind til papegøjernes stald og fjernet fuglene ad den vej, oplyser vagtchef ved Fyns Politi Søren Frederiksen, som betegner tyveriet som sjældent:

- Det er atypisk, når man målrettet går efter en bestemt fugleart, så det er i nogle helt særlige miljøer man bevæger sig i, hvis man skal afsætte sådan en papegøje.

De kæmpe store fugle er stadig sporløst forsvundet, og derfor udlover Odense Zoo nu en dusør på 10.000 kroner til den, der kan give politiet oplysninger nok til at finde araerne.

Det er ikke første gang, at nogen har brudt ind i den zoologiske have for at stjæle en hyacintara.

- Sidste gang det skete, var der så meget dækning af det, at tyven valgte at levere fuglen tilbage. Så lige pludselig stod den i et bur uden for zoo, fortæller zoolog i Odense Zoo, Nina Collatz Christensen.

- Og det er selvfølgelig også min drøm, at det sker igen.

Læs også Fire store papegøjer stjålet fra Odense Zoo

02:02

Fire store hyacintharaer er blevet stjålet fra Odense Zoo

Luk video