I det fynske folks tjeneste

Odenseanerne strømmer til havnebad: Man sidder klemt i saunaen

Flere odenseanere end før vælger at hoppe i det kolde havnebad i løbet af vinteren. Faktisk er det så mange, at vinterbaderne bliver nødt til at sidde tæt i saunaen.

00:15

Det er blevet populært at vinterbade i Odenses Havnebad. Så populært at saunaen er fyldt om morgenen. Video: Ole Holbech

Umiddelbart virker tanken om, at folk frivilligt hopper i det iskolde vand en frostbidende vintermorgen forrykt og for de fleste skræmmende. Alligevel er der flere odenseanere, der benytter sig af havnens kolde gys. 

Det nye havnebad i Odense er blevet en magnet for vinterbadere.

Selv om luften kun er syv grader og vandet kun seks grader, væltede det ind med badegæster i Odense Havnebad fredag morgen. 

To af vinterbaderne, der hoppede i havnebadet, er Torben Lillesø og Michael Rytter Reus. 

- Vi er en del, der mødes hernede hver fredag og hygger. Og det blevet en tradition, siger Torben Lillesø til TV2/ Fyn. 

Læs også Tætpakket havnebad i Odense

- Det er jo godt for Odense, at der kommer sådan nogle tiltag her, og så er det hyggeligt for os, at vi kan samles om et eller andet, siger Michael Rytter Reus. 

Pres på saunaen om morgenen

Vinterbadning på havnen har stille og roligt udviklet sig til en stor succes. Og det kommer også til udtryk, når man ser, hvor mange der benytter sig af det kolde gys. Mellem 130 og 150 odenseanere hopper i hver morgen. 

- Der er en fremgang i forhold til sidste år. Det bliver mere og mere populært, siger Kim Wendel, der er teamleder for svømmehallerne i Odense Idrætspark og fortsætter:

- Der er en kæmpestor efterspørgsel, og det kommer selvfølgelig også lidt bag på os, at den er så stor, som den er. Derfor fik vi også tilrettet omklædningsrummene, så vi kunne have flere gæster dernede og flere gæster, der kunne benytte havnebadet til vinterbadning. 

I vinterhalvåret har havnebadet åbent for morgenbadning fem dage i løbet af ugen.

Udover et svømmebassin byder havnebadet også på en stor sauna. Men selvom det faktisk er den største sauna i Odense Kommune, er den alligevel ikke helt stor nok. 

- Nogle gange kan det godt være lidt klemt derinde, siger Torben Lillesø. 

- Den kunne godt udvides lidt. Der er pres på den, tilføjer Michael Rytter Reus. 

Og teamleder Kim Wendel giver de to vinterbadere ret. 

01:57 Luk video