I det fynske folks tjeneste

PFA bygger 156 lejeboliger i Odense

Pensionsselskabet PFA investerer et trecifret millionbeløb i det nye boligområde Gartnerbyen i det vestlige Odense.

Foto: Ole Holbech

Foto: Ole Holbech

Foto: Arkitema Architects

Foto: Arkitema Architects

Foto: Arkitema Architects

1 af 5

PFA Ejendommes investering i Gartnerbyen på over 300 millioner kroner går henholdsvis til boliger og arealudvikling på grunden.

Gartnerbyen er det areal i Odense-bydelen Bolbro, hvor gartnerivirksomheden GASA’s hovedkvarter i dag ligger.

PFA har indgået et partnerskab og totalentrepriseaftale med entreprenørfirmaet H. Skjøde Knudsen A/S om udviklingen af de to byggefelter, hvor PFA samtidig erhverver rettigheder til opførelse af 156 lejeboliger med et samlet areal på 12.399 kvadratmeter.

Læs også Gasa-grund bliver ny bydel

Der bliver tale om blandet bebyggelse med både rækkehuse og lejligheder fra 64 til 114 kvadratmeter.

36 af de 156 nye lejeboliger opføres efter PFA Seniorboligstandard. Området bliver udviklet i samarbejde med entreprenørfirmaet H. Skjøde Knudsen A/S og Odense Kommune.

Odense vokser

Befolkningstilvæksten i Odense har de seneste 10 år været på 15 procent. Det er den største vækst uden for hovedstaden, viser en analyse fra Instituttet for Fremtidsforskning, skriver parterne i en pressemeddelelse.

- Der er en stærk økonomisk udvikling i Odense og en solid befolkningstilvækst på niveau med større byer samtidig med, at der stadig er rum for en betydelig videreudvikling af byen, siger ejendomsdirektør i PFA Michael Bruhn. Foto: Ole Holbech

- Der er en stærk økonomisk udvikling i Odense og en solid befolkningstilvækst på niveau med større byer samtidig med, at der stadig er rum for en betydelig videreudvikling af byen. Vi ved, at fremtidens beboere i stigende grad efterspørger både grønne omgivelser og en bynær beliggenhed, og det mener vi, at man opnår i Gartnerbyen. I dette bygge- og byudviklingsprojekt opfører vi gode boliger til et bredt publikum samtidig med, at vi skaber fundamentet for et godt afkast til vores kunder, siger ejendomsdirektør i PFA Michael Bruhn i en pressemeddelelse.

Hele området Gartnerbyen kommer udover lejeboliger også til at indeholde ejerboliger, dagligvareforretninger, sundhedshus, et hotel og erhverv. Området ventes at stå færdigt om otte år.

01:04

PFA Ejendommes investering i Gartnerbyen på over 300 millioner kroner går henholdsvis til boliger og arealudvikling på grunden, fortæller ejendomsdirektør i PFA Michael Bruhn.

Luk video

- Det er fantastisk, at det nu lykkes, og det giver en væsentlig styrkelse, at PFA samtidigt indtræder som 50 procent. ejer af arealudviklingsselskabet og investor i boliger i området, så vi får en aktiv og stærk sparringspartner på den videre udvikling, siger ejer af H. Skjøde Knudsen A/S Allan Nielsen.

01:47

- Det er fantastisk, at det nu lykkes, siger ejer af H. Skjøde Knudsen A/S Allan Nielsen.

Luk video

Sådan kan Gartnerbyen komme til at se ud fra luften. Illustration: ARKITEMA Architects

Læs også GASA-grund: Sådan kommer Odenses nye bydel til at se ud

Fakta:

  • Ved købet erhverver PFA Ejendomme 50 pct. af arealudviklingsselskabet Gartnerbyen P/S og Gartnerbyen Komplementar APS.
  • Samtidig indgår PFA Ejendomme en administrations- og udviklingsaftale med entreprenørfirmaet H. Skjøde Knudsen A/S, som ligeledes er totalentreprenør på de to byggeområder, som PFA har erhvervet.
  • PFA’s byggeri af de 156 lejeboliger går i gang nu (december 2017) og forventes færdigbygget til udlejning i tredje kvartal 2019.
  • Det nye område er blevet døbt ‘Gartnerbyen’ ud fra den historiske tilknytning til gartnererhvervet på Fyn. I mere end 50 år har området huset hovedsædet for GASA, der handler med blomster, frugt og grønt i hele Europa.
  • Området skal fremadrettet fremstå som byens grønne hjerte, hvor beboerne vil opleve at bo bynært samt nær grønne områder og parker.
  • Den kommende letbane vil have holdeplads umiddelbart ved området, hvilket giver nem adgang til den indre by i Odense. Letbanen forventes at åbne i sommeren 2020.
Kilde: Skjøde, PFA Ejendomme, Odense Kommune