Revisor tilstår millionbedrageri: Retssag afgjort længe før planen

En 51-årig revisor har mandag tilstået en lang række af bedragerier, som tilsammen udgør et større millionbeløb.

Der var lagt op til en langstrakt retssag, som først skulle kulminere i 2024, da den 51-årige revisor Johnny Hast Hansen mandag satte sig på tiltalebænken i Retten i Odense. 

På anklageskriftet var 84 forhold af svindel for store summer. Først for groft bedrageri på 2,4 millioner og derefter 1,6 millioner i skyldnersvig, da han lod sin virksomhed gå konkurs.

Men sagen kunne få en ende længe før planlagt, da Johnny Hast Hansen tilstod 82 af 84 anklager mod ham. 

Fyns Politis anklager, Karina Juhlin, gik med til at droppe de to tiltaler, hvilket betød at 4.000 siders bevismateriale ikke skulle læses op for dommerne, skriver Fyens Stiftstidende.

Det betød at dommerne mere eller mindre direkte kunne gå til strafudmålingen, som blev på to år og seks måneders fængsel. De seks måneder skal afsones, mens de resterende to års fængsel gøres betingede med samfundstjeneste, oplyser Karina Juhlin til TV 2 Fyn.

- Vi er godt tilfredse med dommen, og at vi har skåret sagen ned fra ti dage til en halv dag, det kan man ikke være utilfreds med, forklarer hun til TV 2.

Grunden til at en stor del af straffen gøres betinget, er, at Fyns Politi har brugt for lang tid på sagsbehandling, indtil sagen kom for retten.

Kan du forstå, hvis de personer, der er blevet snydt, føler, at det er en kort straf, når han kun skal seks måneder i fængsel?

- Straffen passer lige præcis med den påstand, som anklagemyndigheden havde, svarer anklager Karina Juhlin til TV 2.

Johnny Hast Hansen modtog dommen, og frakendes indtil videre retten til at arbejde som revisor.

- Jeg er meget tilfreds med dommen. Retten var enig i vores vurdering af straffen, og vi blev færdige på bare én retsdag, fortæller Karina Juhlin.

Ud over fængselsstraffen, blev der blevet fremsat et erstatningskrav mod den 51-årige på fire millioner kroner, som skal afgøres på et senere tidspunkt.


Oversigt

    Oversigt