I det fynske folks tjeneste

Rykker ud med hvidt skæg og gavesæk: 23-årig vier sin juleaften til Odenses børn

23-årig Sebastian Schwartz har valgt at vie sin juleaften til Odenses børn, der kan glæde sig til at få besøg af julemanden.

Sebastian Schwartz besøger Odenses børnefamilier juleaften. Foto: Privat.

Julen er som bekendt børnenes fest. Og det har Sebastian Schwartz fra Odense valgt at gøre en dyd ud af.

Den 23-årige mand vil lægge sin identitet som ung studerende på hylden for en dag. I stedet vil han leve sig ind i rollen som en godmodig gamling med hvidt skæg, nissehue og rød dragt. Også bedre kendt som julemanden. 

- Ho, ho, ho!

Den fynske julemand øver sig allerede på den rungende julemandslatter.

Jeg har leget julemand for min egen familie mange gange før, men i år skulle alle i min familie arbejde, så jeg skulle finde på noget andet at lave, siger Sebastian Schwartz.

Sebastian Schwartz

Til daglig studerer Sebastian Schwartz erhvervsøkonomi på Syddansk Universitet, og dette år kommer hans juleaften ikke til at bestå af sprøde flæskesvær, bløde pakker og dans om juletræet. I stedet kører han rundt til Odenses børnefamilier, som han har lavet aftaler med. Her vil han dele pakker ud og snakke med de nysgerrige børn om Rudolf og Grønland.

- Jeg har leget julemand for min egen familie mange gange før, men i år skulle alle i min familie arbejde, så jeg skulle finde på noget andet at lave, siger Sebastian Schwartz.

Læs også Politiet afleverede julegaver: - Det er en fantastisk julehistorie

En god juleidé

Sidste år hørte han om andre studerende, der tjente en skilling ved at køre ud som julemand og lave aftaler med forskellige familier. Den idé tog Sebastian Schwartz til sig, hvorefter han lavede et opslag på Facebook tidligere på måneden. Efterfølgende har han lavet aftaler med ti børnefamilier, som han skal nå ud til med pakker og glade julehistorier.

- Jeg har aftalt med de fleste forældre, at de stiller gaverne ude foran døren, som jeg putter i julesækken. Når børnene åbner døren, bliver de forhåbentlig overrasket, siger Sebastian Schwartz, der glæder sig til at se børnene få store øjne, når han besøger dem.

Den 23-årige julemand kører ud fra klokken 10:00 til 22:00 juleaftensdag. Og hvis du har været artig, kommer han måske forbi.

Læs også 16.121 julehjerter til fordel for børnehjem