SF vil have tolærerordninger i Odenses skoler

SF i Odense er på banen med nyt udspil om folkeskolen. Efter sagerne fra Agedrup Skole vil partiet styrke folkeskolen. Et af forslagene er tolærerordninger.

På dagen hvor folkeskolen i Odense er på dagsordenen ved et stormøde på Tarup Skole, spiller SF i Odense nu ud med deres bud på en løsning for folkeskolerne. 

Og hovedbudskabet i udspillet er, at der skal flere ressourcer til folkeskolerne. 

- Det er ikke et prangende niveau, vi har i folkeskolen. Igennem hele finanskriseårene blev der sparet millioner, og selvom noget af velfærdsprocenten (skattestigning på en procent i Odense, red.) blev brugt på folkeskolerne, så oplever vi ikke, at økonomien på folkeskoleområdet er blevet styrket, siger Brian Dybro (SF), der er ældre- og handicaprådmand i Odense. 

Et af de syv forslag i SF'ernes udspil er blandt andet forslaget om tolærerordninger i mellemtrinet på folkeskolerne i Odense. Ordninger, som blandt andet er blevet efterspurgt af både lærere og forældre

- Vi vil styrke folkeskolen, og det er et godt tidspunkt nu. Vi har sagt det i længere tid, men vi skal se at komme i gang for alvor, siger Brian Dybro. 

SF i Odense har syv konkrete forslag på folkeskoleområdet

Satser på penge fra staten

Selvom Brian Dybro og SF har flere forslag til forbedringer af folkeskolen, så er der ikke mange forslag til, hvordan tiltagene skal finansieres. I udspillet skriver SF, at det er nødvendigt, at regeringen giver kommunerne en hjælpende hånd med at forbedre folkeskolen.

- Vi er afhængige af, at folketinget giver os flere penge til velfærd, siger rådmanden til TV 2 Fyn.

Hvor vil du finde pengene?

- Kommunernes økonomi er skruet sådan sammen, at vi har en økonomiaftale med staten. De senere år har den givet os en pulje penge. Det er de penge, som SF vil bruge til at prioritere folkeskolen. Vi har dog også andre områder, som vi gerne vil bruge pengene fra økonomiaftalen til.

Men hvad nu hvis I ikke får penge fra staten?

- Det er klart, at hvis man er mere optaget af at give topskattelettelser, så kan man ikke bruge pengene på velfærd. Jeg kan se, at vi er et ualmindeligt rigt land, hvor vi har råd til at give skattelettelser i 10-12 milliarder kroners klassen, og hvis flertallet hellere vil give skattelettelser, så kan vi ikke styrke velfærden, siger Brian Dybro.

Udover mødet om folkeskolen på Tarup Skole onsdag aften, bliver der også afholdt møder om folkeskolen på Munkebjergskolen den 17. april og på to andre skoler i Odense den 25. april og 6. maj.Oversigt

    Oversigt