I det fynske folks tjeneste

Skoleleder frygter for trafiksikkerheden: - Det er meget værre end frygtet

Mandag morgen har Vejdirektoratet lukket tre motorvejsramper i det sydlige Odense. Det har allerede nu medført store trafikale besværligheder.

00:26

00:13

Tidligt mandag morgen er trafikken på Brogårdsvej i Bellinge gået helt i stå som følge af lukningen af tre til- og frakørselsramper på motorvejen. Video: Ole Holbech

Tidligt mandag morgen er trafikken på Brogårdsvej i Bellinge gået helt i stå som følge af lukningen af tre til- og frakørselsramper på motorvejen. Foto: Ole Holbech

1 af 3

Arbejdet med at ombygge frakørsel 52 Odense SV til et dynamisk ruderanlæg er nu nået så langt,  at Vejdirektoratet mandag morgen har lukket tre af ramperne.

Det sender op mod 15.000 biler og lastbiler ud på forskellige omveje for at komme til og fra motorvejen.

Allerede tidligt mandag morgen har det resulteret i store trafikmæssige udfordringer på blandt andet Brogårdsvej i Bellinge, der forventes at blive hårdt ramt af ekstra trafk i de to måneder, arbejdet står på.

Klokken 7.30 mandag morgen står trafikken fuldstændig stille på Brogårdsvej i østgående retning ud mod Stenløsevej. Der er kø fra Assensvej i den vestlige ende og helt til den anden ende af Brogårdsvej.

Værre end frygtet

På Brogårdsvej ligger friskolen Ådalskolen, og skoleleder Karsten Julsbjerg Andreasen var på forhånd nervøs for, hvad den ekstra trafik ville betyde for elevernes sikkerhed. 

Læs også Lukkede motorvejsramper: Tusindvis af biler på omkørsel

- Men det jeg har set her til morgen, er meget værre end det, jeg havde frygtet, siger Karsten Julsbjerg Andreasen.

00:40

- Men det jeg har set her til morgen, er meget værre end det, jeg havde frygtet, siger skoleleder Karsten Julsbjerg Andreasen.

Luk video

Lige nu er der ikke nogen trafikregulering, når trafikken og de mange ekstra biler skal fra Brogårdsvej til Stenløsevej, så trafikken går fuldstændig i stå og er reelt stillestående. 

- Jeg håber, at kommunen og Vejdirektoratet hurtigt funder ud af, at der skal regulering op, siger Karsten Julsbjerg Andreasen.

Også forældrene frygter, at skolevejen nu bliver mere farlig.

- Der er en stor risiko for børnene, hvis der er nogle børn, der skal over vejen. Det bliver nok også lidt kaotisk de næste dage. Så jeg overvejer om, man kan parkere sin bil et andet sted og så gå herhen,  siger Heidi Dyrhave, der har børn på Ådalsskolen.

00:19

- Der er en stor risiko for børnene, hvis der er nogle børn, der skal over vejen, siger Heidi Dyrhave, der har børn på Ådalsskolen.

Luk video

På selve de tre lukkede ramper er der mandag morgen ikke de store problemer, beretter TV 2/FYNs reporter på stedet.

  Foto: Ole Holbech