Smitten stiger i Vollsmose igen

Efter et dyk i smitten med covid-19 i Odense-bydelen Vollsmose, er der igen stigning i incidenstallet lørdag.

Lørdag er der en lille stigning i smitten med covid-19 i Vollsmose, selvom incidenstallet tog et ordentligt dyk fra torsdag til fredag.

Opgørelser fra Odense Kommune viser, at bydelens incidenstal lørdag ligger på 415,6. Fredag lå det tal på 404,7.

De seneste syv dage er der registreret 38 nye smittetilfælde med coronavirus, mens der i løbet af det seneste døgn er fire nye smittetilfælde.

Hvor stammer tallene fra?

Tæt på grænse

De høje smittetal gav fredag anledning til pressemøde i Odense-bydelen. Her langede Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), ud efter borgere, der ikke overholder isolationen.

Indtil nu har incidenstallet været opgjort ud fra kommunen, men fra næste uge vil tallene blive opgjort ud fra sogne, og derfor vil det være muligt at lukke små lokalsamfund ned, så det ikke går ud over hele kommunen.

For Vollsmose sogn ligger incidenstallet på 383,8, og med den nye bekendtgørelse betyder det, at sognet er lige på grænsen til den lokale nedlukning. Den nye bekendtgørelse viser, at hvis tre konkrete kriterier er opfyldt, forpligtes byrådet i landets kommuner til at lukke alle grundskoler, sfo’er og klubtilbud samt ungdoms- og voksenuddannelser i sognet. Kriterierne er:

  • Incidenstallet i et sogn overstiger 400
  • Der er registreret flere end 20 smittetilfælde i alt de seneste syv dage
  • Positivprocent overstiger to procent


Fald i Odense

I hele Odense Kommune er incidenstallet til gengæld faldet siden fredag.

Lørdag ligger incidenstallet for kommune på 74,7 mod 80,5, og smitten i Vollsmose er derfor stadig betydeligt højere end i resten af Odense.

Den seneste uge er der registreret 153 nye smittetilfælde, mens 13 odenseanere er smittet med coronavirus siden fredag. 

Heraf er fire af dem bosiddende i Vollsmose.

Hvad er incidenstal?