I det fynske folks tjeneste

Triumfen udeblev for Viktor Axelsen

Viktor Axelsen nåede aldrig niveauet fra semifinalen, da han tabte finalen i India Open til Kento Momota.

Det blev ikke til den første Super Series-triumf for badmintonspilleren Viktor Axelsen, da han søndag tabte finalen ved India Open til japaneren Kento Momota med 15-21, 18-21.

Dermed kan den 22-årige dansker skrive endnu en andenplads på meritlisten, og hans rekordliste mod Momota fik endnu et hak i den kedelige retning.

Japaneren fører nu 6-1 i indbyrdes kampe mod Viktor Axelsen, som har tabt de fem seneste opgør mod den stærke japaner.

- Jeg fik ikke rigtig mit bedste spil frem, og jeg var anspændt i store dele af kampen, og Momota var bare mere sikker og velspillende.

- Jeg er vildt ærgerlig over ikke at vinde i dag, men jeg vælger at se på hele turneringen som en god oplevelse. Jeg er gået i finalen, og det er jeg stolt over, siger Viktor Axelsen blandt andet i en pressemeddelelse.

Efter en jævnbyrdig start var det den andenseedede japaner, som først fik taget nogle point i træk, og det betød, at han var foran med 11-7 ved opholdet i første sæt.

Kento Momota har en stærk defensiv og tager gerne lange dueller for at afgøre boldene med et kontraslag, når modstanderen mister tålmodigheden.

Den opskrift var særdeles effektiv mod Axelsen, som også efter den lille pause havde svært ved at finde en vej gennem Momotas forsvar.

Danskeren virkede frustreret, og dumme fejl sneg sig ind, mens japaneren med fem bolde på stribe gik i front med 16-7.

Sættet var reelt afgjort, og nu handlede det for Axelsen om at finde rytmen til andet sæt.

Selv om Axelsen kom ind i en lille stime, og nåede op på 15-19, lukkede japaneren første sæt til 21-15.

Andet sæt startede også lige, men igen begyndte Viktor Axelsen at spille utålmodigt, mens Momota fortsatte med stor stabilitet.

Fra 4-4 gik danskeren igen i stå og var nede 5-11 midtvejs i sættet.

Herefter var det som om, Axelsen fik mere skarphed i slagene, og han kom op på 9-12. Igen gik det danske spil i stå, Momota trak for alvor fra, men Axelsen kæmpede sig flot op på 15-17.

Det var dog kun for at se Kento Momota hæve niveauet igen og tage sejren med 21-18 på sin tredje matchbold.