Rikke var til koncert på Posten og anede intet om skyderiet lige udenfor

Rikke Simonsen og hendes kæreste Mads Juhl Mikkelsen var torsdag aften til koncert med sangeren Maximillian på Posten i Odense, mens skud blev affyret lige foran døren. Og det var uden nogen information fra politiet.

Mens musikken buldrede indenfor, bragede skudene udenfor.

Torsdag aften blev der affyret skud mellem Hotel Plaza og spillestedet Posten på Østre Stationsvej, alt imens Maximillian sang sig gennem en koncert inde på Posten.

Det bekræfter vagtchef ved Fyns Politi Henrik Strauss fredag morgen.

Til koncerten var Rikke Simonsen og hendes kæreste Mads Juhl Mikkelsen, der fik sig lidt af et chok, da de skulle hjem fra spillestedet ved 22-tiden.

- Vi kan se flere politimænd i uniform, masser af politibiler og afspærring. Der er også én, der går med en sporhund, og al trafik er stoppet. Men vi aner ikke, hvad der er sket, fortæller Rikke Simonsen fredag morgen.

- Det var meget ubehageligt, for vi kunne jo se, at der var sket noget.

Der blev arbejdet på stedet indtil midnat. På billedet kan man se Byens Bro, som Rikke og Mads bor lige ved.
Der blev arbejdet på stedet indtil midnat. På billedet kan man se Byens Bro, som Rikke og Mads bor lige ved.
Foto: Local Eyes

Ifølge vidner på stedet, kom to biler kørende på Østre Stationsvej. Den ene bil kørte op foran den anden og stoppede. Herfra steg en person ud af den stoppede bil, sigtede på den anden bil og affyrede skud. 

Men torsdag aften var der ikke noget bekræftet, og der var ingen information til de mange koncertgængere, der i uvidenhed havde stået få meter fra skudepisoden.

Søgte nettet igennem

Rikke Simonsen og Mads Juhl Mikkelsen er næsten naboer til Posten og havde derfor ikke ret langt hjem. De kunne følge arbejdet på gaden fra deres lejlighed.

- Men vi kunne ikke finde noget på nettet om, hvad der var sket. Jeg fik en besked fra en veninde, der spurgte, om vi var okay, hvorefter hun kunne sende en artikel om, at der muligvis havde været skud lige ude foran, siger Rikke Simonsen.

Kæresteparret nød koncerten med Maximillian, men var meget chokeret over, at der havde været skud lige foran. Her er screenshots fra Rikke Simonsens Instagramprofil Stjernevinger under og efter koncerten.
Kæresteparret nød koncerten med Maximillian, men var meget chokeret over, at der havde været skud lige foran. Her er screenshots fra Rikke Simonsens Instagramprofil Stjernevinger under og efter koncerten.
Foto: Privat

Torsdag aften lagde Fyns Politi et tweet ud om undersøgelsen af det mulige skud, og fredag morgen blev skudepisoden bekræftet - men der er ikke lagt nogen information om det ud til borgerne. Og det undrer Rikke Simonsen.

- Det er jo sket 30 til 40 minutter, før vi kom ud fra koncerten. Man overvejer lige kort, om der kan være nogen herude, der er farlige, eller om der kunne være sket noget inde på Posten, siger hun.

Fyns Politi har ikke været i kontakt med førerne af de to biler, og ved ikke med sikkerhed, om der er nogen tilskadekomne. Der er ingen meldinger fra skadestuerne om nogen med skudsår.

- Gerningsstedet er vi færdige på, men nu fortsætter efterforskningen bagom, siger Henrik Strauss.

Så du noget?


Kommer tæt på

På den korte vej fra spillestedet til lejligheden ved Byens Bro, er der ikke nogen, der henvender sig til parret, og de er selv i tvivl om, de skal spørge de mange politifolk eller bare skal skynde sig hjem.

- Min kæreste sagde, at der måske kunne have været skud, men jeg tænkte: Ej, ikke her så tæt på, hvor vi bor. Det er lettere at skubbe væk, når det foregår ude i de dele af Odense, man ikke færdes i, fortæller Rikke Simonsen.

Fredag morgen er hun på vej til sit arbejde i Kolding, og det gibber lidt i hende, da hun passerer stedet på vej til toget. 

- Vi kommer ud fra en koncert, vi havde glædet os til, og ser alt det påstyr. Det var ikke særlig beroligende ikke at vide noget, påpeger Rikke Simonsen. 

Hun ville gerne have vidst, hvilket syn der skulle møde dem udenfor.

- Der stod jo politifolk et par meter fra Postens indgang, og det kunne have været fint, hvis de havde sagt til en medarbejder, at der foregik noget. Så kunne man have informeret os til koncerten og sagt: "I skal ikke være bange, men så ved I det lige", siger Rikke Simonsen og tilføjer:

- Der var jo en enorm uro. Folk var i tvivl om, hvor de måtte gå hen, for man kender ikke rigtig reglerne for, hvad man egentlig må. Man er jo ikke ligefrem omringet af politi hver dag, fortæller hun.

Omkring midnat blev afspærringer ophævet, og trafikken og letbanen kunne køre på strækningen igen.