Unge til USA-valgfest i Odense

I aften og nat dansk tid går det amerikanske præsidentvalg ind i den afgørende fase. Flere steder i Danmark samles interesserede i amerikansk politik for at følge stemmeoptællingen. I Odense gør mange unge klar til en festlig valgaften.

Radikal Ungdom på Fyn mødes i aften til stor amerikansk valgfest  klokken 19 i Skibhus 17:48, som er én af Odenses centrale kultur- og aftenskoleinstitutioner. 

quote Vi har sørget for, at der kan købes forfriskninger, så vi bedre kan holde dramaet ud

Kristina Siig (Radikale)

- Interessen for at gøre det til en valgfest er stor blandt unge radikale.  Vi får besøg af adjunkt Vincent Keating fra Center for War Studies på Syddansk Universitet, som indleder aftenen med et foredrag om amerikansk politik, siger formanden for de Radikales i Fyns Storkreds, Kristina Siig. 

Den radikale formand forventer, at det bliver en lang nat.

- Vi har sørget for, at der kan købes  forfriskninger, så vi bedre kan holde dramaet ud,  siger Kristina Siig.

De unge er generelt meget optaget af opgøret mellem Trump og Hillary, og et andet sted i Odense - på Tietgen Handelsgymnasium - har eleverne besluttet at holde amerikansk valgaften for første gang nogensinde i skolens historie.

quote Jeg holder hverken med Hillary Clinton eller Donald Trump. Hvis jeg havde stemmeret, ville jeg nok stemme blankt.

Kristian Guldfeldt, (Konservative)

Det bliver med fællesspisning og taler, blandt andet kommer KU's mand i Odense byråd Kristian Guldfeldt på besøg for at analysere det amerikanske valg, ligesom han vil komme med sin vurdering af, hvordan valget kommer til at påvirke Europa.

- Jeg holder hverken med Hillary Clinton eller Donald Trump. Faktisk bryder jeg mig ikke om nogen af dem. Hvis jeg havde stemmeret, ville jeg nok stemme blankt, siger Kristian Guldfeldt.

Eleverne på Tietgent forventer, at det kan blive en meget lang nat og afventer endeligt svar fra Beredskab Fyn, om de kan få lov at overnatte på skolen.

Fyn Live sender fra de to valgarrangementer i aften mellem klokken 18.40 - 19.00 på Nyhedskanalen og igen i hovedudsendelsen klokken 19.30