I det fynske folks tjeneste

Bog om seksuelle overgreb: Barn nr. 33 er udgivet

I 10 år blev Frede Farmand seksuelt misbrugt og tæsket på børnehjemmet Aaløkkegaard i Odense under navnet Barn nr. 33. Han er nu aktuel med en ny bog af samme navn.

Barn nr. 33 fra børnehjemmet Aaløkkegaard i Odense har netop udgivet en bog om de seksuelle overgreb og tæsk, der ifølge flere vidner fandt sted på Aaløkkegaard i årene fra 1945 til 1955.

Jeg skulle følge med ham op til et rum på de voksnes gang. Så sagde han til mig "tag dine bukser af". "Også underbukserne?". "Ja".

Frede Farmand

71-årige Frede Farmand er Barn nr. 33.

Han blev som spæd anbragt på børnehjemmet, hvor vold og seksuelle overgreb angiveligt skulle have været ganske almindeligt. I Barn nr. 33 fortæller han, hvordan han og de andre børn i 10 år blev misbrugt at byens overklasse som deciderede sex-slaver.

05:16

Se TV 2/FYNS interview fra 26. april 2016 med forfatteren Frede Farmand, der som barn blev seksuelt misbrugt på børnehjemmet Aaløkkegaarden i Odense

Luk video

Ifølge Frede Farmand havde forstanderen og asssistenten på børnehjemmet sat overgrebene i system, så herrer fra Odenses borgerskab kunne betale 500 kroner for at forgribe sig på drengene.

- Assistenten råbte "de fine kommer", fortæller Frede Farmand til TV 2/FYN.

- Jeg skulle følge med ham op til et rum på de voksnes gang. Så sagde han til mig "tag dine bukser af". "Også underbukserne?". "Ja".

Barn nr. 33

  • Frede Farmand er 71 år. Han kom som spæd til børnehjemmet Aaløkkegaard i Odense.
  • Er uddannet teolog og historiker. Han har arbejdet som researcher og har udgivet flere bøger. Han har blandt andet skrevet "Løgneren fra Auschwitz", "Mesteren fra Tvind" og nu altså "Barn nr. 33".
  • I dag bor Frede Farmand i Tønder. 

Frede Farmand oplevede eftersigende gentagne gange at blive misbrugt, mens hans boede på Aaløkkegaard.

Det samme gjorde Henning Bech Petersen. Du kan læse meget mere om Aaløkkegaard og Barn nr. 33 i artiklerne nedenfor og på barnnr33.dk.

 

Læs også Nyt vidne til misbrug: Vi var helt i metodistsamfundets klør