I det fynske folks tjeneste

Svendborgs borgmester: Jeg tror ikke på politiskolen mere

Justitsministeren åbner for omplacering af politiskolen, som skulle ligge i Herning. Svendborgs borgmester tror ikke længere, at skolen kommer til Sydfyn.

Foto: Ole Holbech

Det er fortsat uvist, hvor den nye politiskole i Vestdanmark skal placeres. Regeringen ønsker nybyggeri.

Nu åbner justitsminister Søren Pape Poulsen, De Konservative, for, at placeringen kan diskuteres. Han fastholder dog, at det skal være et nybyggeri. 

Læs også Svendborg vil have politiskole

Selvom en lille dør er sat på klem af justitsministeren, så vil Svendborgs borgmester, Lars Erik Hornemann, Venstre, ikke bruge flere kræfter på at lokke skolen til byen. 

-  Vi har været med hele vejen igennem og fremsat de argumenter, vi synes taler for en politiskole i Svendborg. Men det har været en speget politisk proces. Derfor må jeg erkende, at vi ikke vil gøre mere,  men afvente og se, siger Lars Erik Hornemann til TV 2/Fyn. 

Eftersom regeringen har åbnet op for en ny placering af politiskolen, er flere fynske kommuner, som har budt ind, stadig i spil. Det er Odense, Nyborg og Svendborg. 

- Jeg tror ikke på politiskolen i Svendborg mere, siger borgmesteren. 

I stedet vil borgmesteren fokusere på at fastholde de 90 arbejdspladser, som  SKAT har i Svendborg,  og han håber samtidig at få en del i den forestående udvidelse i SKAT.

Læs også Sådan skal den fynske politiskole se ud

Fakta: Rigspolitiets anbefalinger

  • Rigspolitiet har i en rapport vurderet mulighederne for at etablere en ny politiskole vest for Storebælt i en eksisterende bygning.
  • Flere kommuner har budt ind med bygninger, der eventuelt kunne huse skolen. Også mulige byggegrunde er blevet anbefalet.
  • Rigspolitiet konkluderer, at det vil være muligt at benytte en eksisterende bygning, men at en ny vil sikre de bedste rammer for uddannelsen.
  • Bliver det ikke et nyt byggeri, anbefaler Rigspolitiet tre konkrete bygninger i henholdsvis Vejle, Skanderborg og Holstebro.
  • I Rigspolitiets analyse står der, at der skal foretages store ombygninger for at gøre de eksisterende bygninger klar.
  • Derfor vurderer Rigspolitiet, at etableringstiden for et nybyggeri generelt ikke er længere end for til- og/eller ombygninger på de anførte ejendomme.
  • Etableringstiden for et nybyggeri (38 måneder) vil ikke være længere end tiden for om- og/eller tilbygninger på de anførte ejendomme (40-54 måneder).
  • Undtagelsen er dog Holstebro, der har en bygning, som ifølge Rigspolitiet kan være klar 11 måneder hurtigere end nybyggeri. Estimeret ombygningstid på cirka 27 måneder.
  • Hernings borgmester, Lars Krarup (V), har udtalt, at Herning kan have en nybygget skole parat i løbet af 22 måneder.
 Kilde: Rigspolitiet/Ritzau