I det fynske folks tjeneste

Trine Bramsen: Justitsministeren gør grin med kommunerne

Socialdemokraternes retsordfører langer ud efter justitsminister Søren Pind i sagen om, hvor en ny politiskole i Vestdanmark skal ligge.

Partierne bag politiforliget har torsdag eftermiddag holdt møde.

Et møde, hvor Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti forsøgte at få klarhed over processen i forbindelse med at finde en egnet placering til en ny politiskole.

Utilfreds med processen

- Vi har udtrykt vores klare utilfredshed med den proces, der indtil nu har været omkring placeringen af en kommende politiskole, siger Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen.

Hun mener ikke, at de har fået klare svar fra justitsministeren.

Forvirring og uklarhed

- Vi er endnu mere forvirrede. Det er fuldstændig uklart for os, hvad processen er, siger Trine Bramsen.

Svendborg har – bakket op af otte fynske kommuner – budt ind på at få politiskolen til kommunen og har foreslået, at den kunne ligge i den tidligere AMU-skoles lokaler på Ryttervej.

Svendborgs bud er for lille

I sidste uge fik Svendborg nej til at huse en ny politiskole med den begrundelse, at skolen ikke var stor nok i forhold til Rigspolitiets krav.

Krav, som Svendborg Kommune – ifølge borgmesteren – først kendte til, da de modtog afslaget fra Rigspolitiet.

Gør grin med kommunerne

- Det er jo at gøre grin med kommunerne, kommunernes resurser og skatteydernes penge, siger Trine Bramsen.

Selvom Svendborg har fået afslag på at huse en politiskole i den tidligere AMU-skole på Fyn, så har de ikke opgivet kampen for at få politiskolen til kommunen.

- I sidste ende er det politikerne, der bestemmer. Nu må forligspartierne lægge pres på, siger Lars Erik Hornemann, borgmester i Svendborg.

Ønsker nyt møde med Søren Pind

Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti har bedt om, at forligspartierne bag politiforliget mødes igen inden sommerferien. 

Vi forsøger at få en kommentar fra justitsminister Søren Pind.