Helle Thorning beklager usandhed

Helle Thorning-Schmidt siger til TV 2/ FYN, at hun ikke udtrykte sig præcist fra Folketingets talerstol onsdag. Hun er torsdagen i gennem blevet beskyldt for at tale usandt.

Torsdagen igennem er statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) blevet beskyldt for at tale usandt.

Thorning-Schmidt sagde onsdag, at Region Syddanmark endnu ikke havde truffet beslutning om at lukke akutfunktionen i Svendborg, da hun den 24. januar 2011 på TV2/Fyn gav sin opbakning til Carsten Hansens valgløfte om at bevare samme akutfunktion.

Men det passer ikke, siger regionsrådsformand i Region Syddanmark, Carl Holst (V).

TV 2/ FYN har dagen igennem forsøgt at få et interview med statsministeren, men det har ikke være muligt.

Sidst på eftermiddagen sendte Helle Thorning-Schmidt dog en mail til TV 2/ FYN med følgende ordlyd:

- Jeg skal medgive, at jeg ikke var helt præcis, da jeg i Folketingets spørgetid udtalte mig om, hvornår regionsrådet i Region Syddanmark reviderede deres sygehusplan. Det beklager jeg selvsagt.

- Det centrale er imidlertid ikke, præcist hvornår regionsrådet reviderede deres beslutning. Det centrale for mig har hele tiden været, at det var regionsrådet selv der traf beslutningen.

- Det er det folkevalgte regionsråd, der med udgangspunkt i deres kendskab til forholdene i den enkelte region og den sundhedsfaglige rådgivning beslutter, hvordan sygehusvæsnet skal drives. Det er jo derfor, vi har regionerne.

- Regeringen accepterer derfor den beslutning, som regionsrådet i Region Syddanmark har truffet.

Oversigt

    Oversigt