Lukket af corona: Kirke spiller melodier efter ønske fra byens beboere

Selvom Vor Frue Kirke i Svendborg er midlertidigt lukket, afholder det ikke kirkens organist fra at dele melodier fra kirkens klokkespil med resten af byens beboere.

Normalt ville kirkeklokkerne i Svendborg ringe folk til gudstjeneste, men det har coronakrisen sat en stopper for. 

Søndag var der dog alligevel gang i det gamle klokkespil, selvom kirken midlertidigt er lukket. Beboerne i Svendborg by kunne klokken 11 for en stund nyde klokkers fine spil på initiativ af kirkens organist og klokkenist Povl Christian Balslev.

- Det er jo byens klokkespil, og jeg synes ikke, at folk skal undvære det. Jeg kan sidde oppe i tårnet, og så kan klokkespillet høres på havnen og rundt omkring i lejlighederne i hele midtbyen, siger han.

Overvældende respons

Idéen slog Povl Christian Balslev en dag, hvor han tænkte over, hvad kirken kunne gøre, selvom den nu er midlertidigt lukket ned.

- Jeg bad folk om at ønske en sang, der repræsenterer den tid, vi befinder os i lige nu, og på kort tid rullede det bare derudaf, siger Povl Christian Balslev.

- Jeg var meget overrasket over responsen.

Organisten havde ellers kun regnet med at få ønsker til to gange klokkespil, men efter den positive respons har han ønsker nok til flere dage.

- Der er meget symbolik i de sange, som folk ønsker, og der er også mange, der har ønsket de samme sange, fortæller han.

Eksempler på nogle af de ønsker, Povl Christian Balslev har fået er 'Kringsatt av fjender', 'Godmorgen lille land' og 'Det er i dag et vejr'.

Klokkerne som kommunikation

I gamle dage brugte man klokkespillet i Vor Frue Kirke i Svendborg som en måde at kommunikere med befolkningen på.

Og det er det samme, der gør sig gældende i den nuværende situation.

- Klokkerne har altid repræsenteret en lyd ude i byen. De har altid givet varslinger til byens befolkning, siger Povl Christian Balslev og fortsætter:

- Her kan vi gøre det med meliodier, der har en betydning.

Hør klokkespillet i klippet herunder:

Klokkespillet i Vor Frue Kirke i Svendborg spillede søndag for byens beboere.

Oversigt

    Oversigt