Mishandling: Nu vidner børnene

Mandag fortsætter den kontroversielle sag ved retten i Svendborg, hvor et forældrepar er tiltalt for bland andet vold mod deres i alt seks børn i en periode på tre årtier.

Flere af de seks børn, der er født mellem 1982 og 1998, skal i dag vidne mod deres forældre. I følge anklageskriftet er børnene blandt andet blevet slået med flad og knyttet hånd i ansigtet og på kroppen, nevet og sparket.

Af anklageskriftet fremgår det også, at familien har boet mange forskellige steder i de år, volden har stået på, deriblandt Nyborg, Kerteminde, Ullerslev, Refsvindinge, Tranekær og til sidst Langeland.

Da sagen kom frem beskrev Langeland Kommune den som den værste på øen i 10 år - det tog dem kun fire timer at beslutte at tvangsfjerne familiens to yngste børn.

Forældrene nægter sig skyldige, og sagen har før måtte udsættes, fordi forsvaret og dommeren mente, at anklageskriftet var for mangelfuldt og at flere af punkterne var forældede.

Men efter at have tilføjet nogle ændringer i sidste uge startede sagen igen i sidste uge. Der forventes at falde dom i løbet af en uges tid.