Politikere vil sammen kæmpe for Svendborgbanen

Togdriften på Svendborgbanen skal være bedre, det mener en række syd- og midtfynske politikere. Politikerne vil lave en fælles henvendelse på tværs af partiskel for at lægge pres på transportministeren.

Idéen stammer fra socialdemokratiske gruppeformand i Svendborg Flemming Madsen, han forestiller sig at lokalpolitikerne danner fælles front, som de for eksempel har gjort i bestræbelserne på at få en sydfynsk retskreds. 

Initiativet finder opbakning både i Ringe og Gudme, hvor de to borgmestre fra Venstre Bo Andersen og Lars Erik Hornemann kalder en fælles henvendelse for en god ide.
 
- Det kan godt være, at det er en politisk bredt funderet henvendelse, der er brug for. Det er jeg positiv overfor, siger Lars Erik Hornemann til TV 2/FYN.

Artikel satte blodet i kog

Det er en artikel i torsdagens udgave af Fyns Amts Avis, der for alvor har sat Flemming Madsens blod i kog. Under overskriften "Minister: Glem tog til tiden" afviser transportminister Flemming Hansen at give ekstra penge til banen her og nu. 
Transportministeren skal til efteråret diskutere en samlet renoveringsplan for hele det danske jernbanenet i forbindelse med finanslovsforhandlingerne, men han vil endnu ikke sige, hvor høj prioritet Svendborgbanen får.

- Hvis ministeren er korrekt citeret i artiklen, så er det faktisk forfærdeligt, siger Bo Andersen til TV 2/FYN.