I det fynske folks tjeneste

Ramt ved politiaktion: Fik det meste af kæbepartiet skudt af

Der vil formentlig gå en rum tid, inden politiet kan afhøre den 53-årige mand, der tirsdag den 30. juli skød og sårede en politibetjent ved Bjerreby på Tåsinge. Han blev selv ramt og fik det meste af kæbepartiet skudt af ifølge TV 2/Fyns oplysninger.

00:50

Den 53-årige mand, der havde forskanset sig i sit hus ved Bjerreby på Tåsinge og skød en betjent, blev alvorlig såret, da politiets specialenhed efterfølgende skød manden. Video: TV 2 og Local Eyes

Der vil formentlig gå noget tid endnu, før politiet kan afhøre den 53-årige mand, der tirsdag den 30. juli skød og sårede en politibetjent ved Bjerreby på Tåsinge.

Manden blev selv alvorligt såret, og er lagt i kunstig koma på OUH.

Ifølge TV 2/Fyns oplysninger har den 53-årige fået skudt det meste af kæbepartiet af. Skuddet, der ramte den 53-årige mand i ansigtet, er afgivet af politiets specialenhed Romeo, og det blev afgivet efter den 53-årige havde ramt en ung betjent i skulderen med en jagtriffel.

Læs også Politiaktion: Naboer til bevæbnet mand evakueret

Skuddet som ramte den 53-årige skulle endvidere være afgivet på lang afstand.

Grundlovsforhør in absentia

Gerningsmanden var af samme grund heller ikke til stede ved det grundlovforhør, der onsdag blev holdt i Retten i Svendborg.

Her blev han sigtet for forsøg på manddrab mod betjenten og for trusler med riffel mod to mænd, der var på hans ejendom tidligere tirsdag.

Læs også Såret gerningsmand i koma: Afsoner varetægtsfængsling fra hospitalssengen 

Det var de to mænd, der kontaktede politiet, som sendte adskillelige patruljebiler til Bjerrebyvej på Tåsinge, hvor gerningsmanden havde forskanset sig i sit hus.

Forsøgte at tale manden til fornuft uden held

Politiet forsøgte at komme i dialog med manden ved hjælp af en forhandler, men det lykkedes ikke. 

Herefter gassede politiet den 53-årige mand ud af huset, og det var i den forbindelse, at der blev afgivet skud.