Skat på aktion i nattelivet

Skattecenter Svendborg og Arbejdsmarkedsstyrelsen gennemførte lørdag nat en aktion rettet mod nattelivet i Svendborg og Nyborg. Resultatet var nedslående siger Skat.

Diskoteker, værtshuse, cafeer og spisesteder blev kontrolleret for sort arbejdskraft, socialt bedrageri og rod med kasseapparater.

I alt blev 25 virksomheder kontrolleret og heraf havde 10 virksomheder så meget rod med kasseapparatet at de enten vil blive indstillet til en bøde på 5.000 kroner eller modtage et pålæg om at få bragt orden i forholdene snarest muligt.

Mistanke om sort arbejde

I fire af virksomhederne var der mistanke om sort arbejde. De skal nu fremover føre en logbog over de ansattes arbejde

I en virksomhed, hvor der tidligere var pålagt logbog, konstaterede Skat at den ikke var ført korrekt, og virksomheden vil derfor nu blive indstillet til bøde.

Manglende kontrakter

Hos to virksomheder manglede det kontrakter mellem virksomhed og nye ansatte.

Her var det kutyme, at der ikke blev udarbejdet ansættelseskontrakter, og det øger i Skat?s øjne risikoen for snyd med a-skatter.

Skat mødte også fem personer, der samtidigt med arbejdet modtog sociale ydelser. Disse sager vil nu blive videresendt til de sociale myndigheder eller a-kasser.

Peberspray i baglokalet

På et værtshus i Svendborg opdagede Skat en ulovlig peberspray i baglokalet og politiet blev derfor tilkaldt.

Den ansatte på stedet oplyste at den ulovlige peberspray var blevet "fundet" på gulvet i værtshuset et par uger forinden og desværre havde de glemt at smide den ud.

Politiet beslaglagde den ulovlige spray, og værtshuset modtog besked om at alle ulovlige effekter "fundet" i værtshuset fremover skulle aflevere til politiet straks.

Skat: Nedslående resultat

- Aftenens kontrolaktion er set fra Skat?s side lidt nedslående. Det er skuffende, at næsten halvdelen af de besøgte virksomheder ikke har ordentligt styr på så basal en ting som et kasseapparat, som danner grundlag for korrekt afregning for skat og moms, siger specialkonsulent Brian Bunk fra Skat.

Resultatet betyder at Skat vil gennemføre flere uanmeldte kontrolbesøg i fremtiden.

Oversigt

    Oversigt