Tjek lige kroppen, mand

Mænd går måske ikke helt så meget op i deller, kost og promiller, som kvinder gør. Men nu kommer unge mænds sundhed under lup i den næste uge i Svendborg.

Det er i forbindelse med Mens Health Week, at Svendborg sætter ekstra fokus på mænds sundhed med sundhedstjek, drengerøvsaftner og konkurrencer.

Mens Health Week afholdes for 13. gang i Danmark, og Svendborg kommune har deltaget i den landsdækkende kampagne siden 2012.

I år er der fokus på unge mænd, fordi:

  • Der dør 3 gange så mange mænd som kvinder i alderen 15-24 år.
  • Unge mænd har den største overdødelighed af både sygdomme og pludselig død.Unge mænd kommer hyppigere til skade og er med i flere trafikulykker, hvor dødeligheden er 6 gange så stor i forhold til unge kvinder.Unge mænd har 25 % større risiko for at dø af kræft end kvinder før de fylder 25 år.En væsentlig faktor for den øgede dødelighed blandt unge mænd er, at der er 20 % færre der opsøger egen læge i forhold til unge kvinder.Unge mænd ryger mere, drikker mere og spiser mere usundt end unge kvinder.Unge mænd er i højere grad mere overvægtige end unge kvinder, men langt færre unge mænd opfatter sig som overvægtige.

Læs mere her