I det fynske folks tjeneste

Tonni Hansen valgt som Europa-kandidat

68-årig politikerveteran klar til at tage en tørn mere blandt Europas folkevalgte i Bruxelles og Strasbourg. Tonni Hansen, der er formand for fagforeningen 3F på Fyn, blev valgt som nummer to.

Tonni Hansen, der er formand for fagforeningen 3F på Fyn, blev valgt som nummer to på listen.

Den 68-årige SF'er Margrete Auken er ved en urafstemning i partiet blevet genvalgt som SF's spidskandidat til valget til Europaparlamentet til maj næste år.

Auken fik omkring 1245 stemmer mod omkring 473 til nummer to, Tonni Hansen, der er formand for fagforeningen 3F på Fyn.

- Det er jeg rigtigt glad for - også at det var så tydeligt. Jeg har jo ikke gået og puttet med, hvad jeg mente, og så er det jo fedt at få så solid en opbakning, siger Margrete Auken til Ritzau.

Den rutinerede politiker siger desuden, at det giver et stærkt hold med Tonni Hansen som nummer to på den folkesocialistiske liste.

Margrete Auken har tidligere siddet i Folketinget for SF i to perioder - første gang fra 1979 til 1990 og igen fra 1994 til 2004.

Ved sidste valg til Europaparlamentet i 2009 fik SF med 15,9 procent af de danske vælgeres stemmer sit bedste valg nogensinde. Auken alene trak ni procent af stemmerne.

- Det var det bedste valg, vi nogensinde har haft. Og det er ikke fordi, jeg tror, at man kan trække sådan en hjem igen.

- Men jeg mener, at vi har ret gode chancer. Der er trods alt stadig ret mange i Danmark, der synes, at det er en god idé at være med, siger Margrete Auken.

Det gode resultat gav også valg til den dengang 25-årige Emilie Turunen, der tidligere i år valgte at følge en række af sine hjemlige partifæller og forlade SF til fordel for Socialdemokraterne.

SF har nu valgt i alt fire spidskandidater, der er rangordnet med Margrete Auken øverst på listen.

De fire er valgt ved en skriftlig afstemning blandt SF's medlemmer, der havde ni kandidater at vælge imellem.

De sidste to, der er valgt, er Anne-Mette Wehmüller, der i 2005 blev valgt ind i kommunalbestyrelsen på Frederiksberg, og Christine Sidenius, der i øjeblikket arbejder som rådgiver for Europaparlamentets borgerrettighedsudvalg.