I det fynske folks tjeneste

Axelsen stod for presset: Jeg bruger det som motivation

Viktor Axelsen er klar over, at der er et stort pres på ham, men han prøver at bruge det positivt. Mandag vandt han sin første kamp ved Surdirman Cup.

I samarbejde med TV2.dk

Viktor Axelsen slog indiske Ajay Jayaram i to sæt. Foto: Scanpix / Xinhua

- Den klare førstesingle.

Der er store forventninger til fynske Viktor Axelsen ved dette års Surdirman Cup, også kaldet VM for blandede hold. Landstræner Kenneth Jonassen er kommet med den ovenstående beskrivelse af danskeren, som var i aktion mandag morgen dansk tid.

Her tog han en sejr i to sæt over indiske Ajay Jayaram. Viktor Axelsen fortæller, at han ikke lader sig påvirke af presset, faktisk vender han det til noget positivt.

- Det er både et pres at vide det, men det er også min motivation. Det vil ikke være sjovt at spille, hvis der ikke var noget pres på. Vi spiller for at repræsentere vores land ved store mesterskaber. Jeg er her for at vinde, og jeg gør alt, hvad jeg kan for at vinde mine kampe, siger Viktor Axelsen til TV 2 SPORT.

- Hvis jeg taber, må jeg tabe med en god fight og give min energi videre, for selvom du taber, kan du godt give noget videre til holdet. Det er mit mål med denne turnering.

Førstesinglen kom, som tidligere nævnt, godt fra starten i turneringen, som bliver spillet i Australien. Danskeren gjorde kort proces mod Ajay Jayaram. På bare 27 minutter vandt Axelsen med cifrene 21-12 og 21-7, hvilket han er godt tilfreds med

- Jeg fandt mig hurtigt rigtig godt tilpas ude på banen. Selvfølgelig er man altid spændt, når man som den første danske herresingle går ind på banen. Jeg vil gerne bevise, at jeg er der, hvor jeg skal være, og det synes jeg, at jeg gjorde i dag, siger den danske herresingle.

- Jeg havde dog lidt problemer med længden på boldene i første sæt, men jeg fandt hurtigt roen, og jeg fik et godt ’crisp’ i mit angreb. Jeg havde gode ryk frem ad banen, så der var mange ting, der lykkedes, og det er jeg glad for.

Viktor Axelsen fortæller, at han agtede at stille til start ved Surdirman Cup i bedst mulige form, og det ser da også ud til, at det er sket.

- Jeg tror egentlig, at formen er, hvor den skal være. Nu blev jeg ikke presset så meget i dag. Men når jeg slår Ajay med 12 og syv point, så er det ikke helt galt. Nu handler det bare om at holde skruen i vandet og så holde det højre niveau over en hel uge, siger Viktor Axelsen.

Ud over Indien er Danmark også i gruppe med Indonesien.

Den kamp spilles onsdag klokken 10 dansk tid, og den kan du se på TV 2 SPORT.

Interview: Kristoffer Møldrup