I det fynske folks tjeneste

Ekspert: Nu kan Axelsen bevise, han tilhører de største stjerner

Hvis Viktor Axelsen kan sætte sig mentalt op til Malaysia Open, er der gode chancer for, han kan nå langt, vurderer badmintonekspert.

I samarbejde med TV2.dk

Foto: Rajat Gupta / Scanpix

Blot tre dage efter Viktor Axelsen stod øverst på skamlen ved Super Series-turneringen India Open, skal han forsøge at gøre det hele igen.

Onsdag morgen dansk tid tager han hul på Malaysia Open, der rangerer endnu højere, fordi den er kategoriseret som en Super Series Premier-turnering.

Den korte tid til mellem de to turneringer kan dog blive en ulempe for danskeren, mener TV 2 SPORTs badmintonekspert, Jim Laugesen. 

Læs også Axelsen er stolt og fortrøstningsfuld efter triumf

Ikke fordi Axelsen vil være for træt til at skulle i aktion igen. Men fordi han mentalt skal være ligeså sulten som i sidste uge for at levere et stort resultat.

- Han kommer direkte fra en sejr, og derfor bliver den største udfordring, at han mentalt skal være klar igen. Men hvis han vil bevise, han er blandt de største stjerner, bliver han nødt til mentalt at levere flere uger i træk, siger Laugesen og understreger vigtigheden i at have fået genopladet de mentale batterier.

- Det gælder om at være helt klar i en turnering som Malaysia, hvor modstanderne i de første runder er så stærke, at han sagtens kan tabe. 

Med sejren i India Open er Viktor Axelsen nu oppe på to Super Series-titler.  Foto: Sajjad Hussain / Scanpix

Hvis Viktor Axelsen formår at være klar mentalt, er der gode muligheder for, han kan nå rigtig langt.

Efter Jan Ø. Jørgensens afbud på grund af en skade er Axelsen pludselig den bedst seedede spiller i den ene turneringshalvdel. Vigtigst af alt er OL-guldvinderen Chen Long og verdensetteren Lee Chong Wei i den anden halvdel, og kan derfor første møde danskeren i en eventuel finale.

Lee Chong Wei må især betegnes som en storfavorit til turneringen, fordi han udover at have fordel af hjemmebane har vundet turneringen 11 gange. Kun Chen Long og Peter Gade har kunne bryde malaysierens dominans i turneringen siden 2004.

- Det er en gave at være i den modsatte halvdel af Lee Chong Wei, hvis man skal nå langt. Så Viktor står ganske fint, vurderer Laugesen. 

Læs også Axelsen gav sin trøje til grædende indisk fan: - Det er lidt overvældende

Axelsen fortalte efter sidste uges sejr i India Open, at han var lettet over, han havde undgået de lange kampe i turneringen. Alligevel regner han med, han vil være mærket i sin første kamp i Malaysia.

- Jeg flyver nok ikke rundt på banen. Jeg må arbejde ud for de omstændigheder, der er, men det er ikke de mest optimale forberedelser. Jeg gør som altid, hvad jeg kan, sagde Axelsen.

TV 2 SPORT sender Malaysia Open fra torsdag til søndag.

 

I samarbejde med TV2.dk