I det fynske folks tjeneste

Justitsminister: To betjente på Ærø er nok

To landbetjente og støtte fra Fyns Politi er ifølge justitsministeren nok til at holde Ærøs kriminelle i skak.

Beboerne på Ærø skal næppe sætte næsen op efter en døgnbemandet politistation på øen. De to landbetjente, der i øjeblikket udgør lovens lange arm på øen, får efter alt at dømme ikke flere kolleger.

Det fremgår af et svar fra justitsminister Morten Bødskov (S) til Folketingets retsudvalg, hvor Pia Adelsteen fra Dansk Folkeparti har rejst spørgsmålet.

Morten Bødskov læner sig op af et svar fra Fyns Politi, som også dækker Ærø. Her vurderer man, at de to landbetjente, som er til stede på øen i tidsrummet 6-17 på hverdage, fint kan holde styr på ærøboerne.

Pia Adelsteen lægger i sit spørgsmål op til, at politifolkenes fravær i aftentimerne og i weekenden ikke er befordrende for det præventive politiarbejde.

Fyns Politi fremhæver i udtalelsen til justitsministeren, at der er meget lidt kriminalitet på Ærø, og at det fint kan håndteres af to landbetjente.

Godt nok erkender Fyns Politi, at der kan være behov for politifolk på øen uden for almindelig kontortid, men nævner i den forbindelse, at landbetjentene får ekstra penge for at være klar til at rykke ud, hvis det bliver nødvendigt.

Desuden understreger Fyns Politi, at man fra centralt hold støtter de lokale betjente, når det for eksempel gælder færdselskontrol. Også Fyns Politis civilpatrulje lægger i ny og næ vejen forbi Ærø.

Endelig har politiet aftaler med beredskabet i Svendborg omkring transport af politifolk til Ærø i de tilfælde, hvor der er behov for politifolk med særlige kompetencer på øen.

I efteråret måtte en af flyvevåbnets helikoptere i luften for at flyve to betjente til Ærø i forbindelse med et knivstikkeri, der fandt sted i en weekend. På grund af tåge kunne helikopteren ikke flyve betjentene hjem igen, og de måtte sejles med en båd fra Falck.