Halv million kroner til sydfynsk eksperiment

Ærø Eksperimentet modtager 550.000 kroner fra Erhvervsministeriet Landdistriktspulje. Projektet er et fællesskab omkring tiltag, der kan understøtte en grøn omstilling på Ærø.

Erhvervsministeriets Landdistriktspulje uddeleler nu 10,1 millioner kroner i støtte til projekter, der understøtter en grøn omstilling og bæredygtig udvikling i landdistrikterne og på de danske småøer.

Én af støttemodtagerne er Ærø Eksperimentet, der modtager 550.000 kroner.

- Det er vi rigtig glade for, det er stort skulderklap og en anerkendelse af vores arbejde, siger direktør for Ærøs Turist- og Erhvervsforening Chris Hammeken.

Ærø Eksperimentet ønsker at skabe et fællesskab og en platform omkring nye tiltag, der kan understøtte en grøn omstilling på Ærø. Projektets samlede budget er på to millioner kroner.

- Pengene gør, at vi nu kan gå i gang med arbejdet, siger direktøren til TV 2/Fyn. 

Projektets aktiviteter er blandt andet at sætte fokus på CO2, økonomi og livskvalitet både fysisk og digitalt.

quote Det er borgerne, der skal drive og definere det

Chris Hammeken, direktør Ærø Turist- og Erhvervsforening

- Det er borgerne, der skal drive og definere det. Platformen skal hjælpe med at dele viden og erfaring om grøn omstilling, fortæller Chris Hammeken, der oplyser, at projektet på Ærø skal kunne overføres til andre kommuner og lande.

Desuden udvikles og igangsættes forskellige forsøg, der kan skabe viden om Ærøs affald og genbrug. Målet med projektet er, at Ærøborgerne skal bidrage til regeringens mål om en CO2-reduktion på 70% inden 2030.

Trækker Danmark i grøn og bæredygtig retning

Erhvervsstyrelsen har udvalgt 41 projekter efter indstilling fra Det Rådgivende Udvalg for Landdistriktspuljen. 16 projekter ligger på de små øer og har fået samlet tilsagn på 2,1 millioner kroner, oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

- Det gavner både klimaet, virksomheder, arbejdspladser og livet i landdistrikterne og på de danske småøer. De mindre lokalsamfund har før bevist, at de med blandt andet stærkt sammenhold og deres unikke kendskab til deres område kan trække Danmark i en mere grøn og bæredygtig retning, skriver erhvervsminister Simon Kollerup i pressemeddelelsen.

De støttede projekter er alle med til at fremme den grønne omstilling og udvikling af bæredygtige løsninger.

Oversigt

    Oversigt