I det fynske folks tjeneste

26-årig fængslet på livstid for dobbeltdrab

Den 26-årige Alexander Jensen blev torsdag middag idømt fængsel på livstid for drab på sin ekskæreste og hendes samlever i Snøde på Langeland.

Retten i Svendborg fulgte anklagerens påstand om at dømme den 26-årige Alexander Jensen til fængsel på livstid for drabet på sin ekskæreste og hendes ny kæreste i landsbyen Snøde på Langeland i april 2016.

Retten begrunder dommen med, at de finder det bevist, at drabene har været planlagt på forhånd. Blandt andet fordi Alexander Jensen har søgt på "lejemord" på nettet, og fordi de finder det bevist, at han på drabsaftenen har lokket den 23-årige kvinde ud af huset. 

- Der er tale om drab begået med stor brutalitet og voldsomhed, lød det fra retsformanden. 

Retten mener, at det er særligt skærpende, at Alexander Jensen to gange er kørt tilbage til gerningsstedet, selvom han havde mulighed for at køre væk. 

- Med hensyn til formidlende omstændigheder, så har vi svært ved at få øje på dem, hvis der overhovedet er nogen, sagde retsformanden.

Det er et enigt nævningeting, der har truffet afgørelsen, fortæller retsformanden. 

TV 2/FYNs reporter i retten har blogget live fra Retten i Svendborg her.

Dobbeltdrabet fandt sted søndag aften den 17. april 2016 i landsbyen Snøde på Langeland, da den tiltalte skulle aflevere sin seksårige datter til ekskæresten, pigens mor. Pigen sad i bilen, mens dobbeltdrabet fandt sted.

Den dengang 25-årige mand kørte ud til sin 23-årige ekskæreste, som boede sammen med sin nye 35-årige kæreste i Snøde på Langeland, for at aflevere deres fælles barn.

Under afleveringen af barnet opstod der tumult. Ifølge anklageskriftet påkørte han de to med sin bil. Herefter skød han sin ekskæreste i hovedet og på kroppen med et oversavet jagtgevær. Derefter skød han kvindes nye kæreste i ansigtet og på den ene arm.

Under dobbeltdrabet sad den seksårige pige i gerningsmandens bil. Den 23-årige ekskæreste var ifølge anklageskriftet gravid.