I det fynske folks tjeneste

3F: En hån mod retssikkerheden

Et ulovligt kommunalt beskæftigelsesprojekt i Odense er nu endt i en ministeriel syltekrukke.  Det er beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen, som af fagforbundet 3F bliver beskyldt for nøl i sagen.

Firmaet RRS mærkede pludselig tilbagegang

Odense har sammen med syv andre kommuner tidligere i år fået at vide, at deres aktivering var ulovlig. 

I Odense drejer det sig om pensionistservice, for eksempel havearbejde og snerydning. Her har en dom tidligere i år Priserne er kort og godt for lave.

Det har nu fået ministeren til at bebude en undersøgelse af kommunale beskæftigelsesprojekter for anden gang på blot to år.

Til nyhedsbrevet 3F udtrykker fagforbundet 3F, at det er en hån mod retssikkerheden. I stedet for flere undersøgelser mener 3F, at et lovindgreb er påkrævet. Lovindgrebet skal ifølge 3F udløse økonomisk straf til kommuner, som bryder loven.

Pludselig nedgang

Det private rengøringsfirma Ren Responsa Service i Odense er sikre på, at Pensionistservice var skyld i at firmaet pludselig ikke fik kunder.

- Der var bare total stilstand, siger Lars K Poulsen, Ren Responsa Service.

Ellen Hoffmann, næstformand for 3F Industri i Odense mener ikke, Odense Kommune bevidst har begået noget ulovligt.

- Man er nok bare ikke opmærksom nok på de begrænsninger der ligger i lovgivningen for aktivering, siger hun.

Den ansvarlige rådmand, Erik Simonsen, Rad. V. ønsker ikke at kommentere sagen udover at kommunen vil indrette sig efter Arbejdsmarkedsrådets afgørelse.

Anna Rytter, byrådsmedlem for Enhedslisten siger, at det er problematisk, at man bruger bistandsmodtagere som billig arbejdskraft, hvilket Enhedslisten har påpeget gentagne gange.