I det fynske folks tjeneste

70 millioner statskroner på vej til Odense

Den kommende aftale mellem regeringen og Kommunernes Landsforening vil sende 4 milliarder kroner ud til kommunerne til nybyggerier og renovering af for eksempel skoler og plejehjem. Alene i Odense giver det 70 millioner ekstra og mulighed for at låne et tilsvarende beløb, vurderer borgmester Jan Boye, Kons.

Som medlem af KL's bestyrelse er Jan Boye i disse dage i København til forhandlingerne med regeringen om næste års kommunale økonomi, og den konservative borgmester glæder sig over, at kommunerne nu kan sætte gang i ekstra byggeopgaver til glæde for beskæftigelsen:
- Det er godt for hele landet og også rigtigt glædeligt for Odense.

Aftalen er ikke endeligt på plads, men det ser ud til, at kommunerne næste år vil få tilført 2 milliarder ekstra i anlægsmidler fra staten, og derudover vil kommunerne få lov at låne yderligere 2 milliarder.
Det løfter kommunernes samlede anlægsmidler fra 16 milliarder til 20 milliarder.

I Odense giver det omkring 70 millioner med mulighed for at låne et lignende beløb.
- De penge vil jeg foreslå, at vi bruger til vores store renoveringsplan, der allerede er halvvejs finansieret, sådan så vi i løbet af de næste otte år kan få gennemrenoveret alle børneinstitutioner, skoler og fritidsanlæg i Odense, siger Jan Boye.
 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.