I det fynske folks tjeneste

Adgang forbudt

Skilteskov i Munkebjerg Park i Odense advarer cyklister og fodgængere om, at de ikke har ret til at færdes på området, der ejes af Barfoed Group. Og det på trods af, at det i lokalplanen er bestemt, at der skal være offentlig adgang på områdets cykelstier.

Ni skilte advarer cyklister og hundeluftere om at færdes på stierne

Bente Stenfalk har cyklet i mere end 44 år på stierne her i Munkebjergkvarteret. Men nu er det pludselig forbudt.

1 af 3

Magtmisbrug

Bente Stenfalk har gennem 44 år cyklet på stierne i Munkebjergområdet i Odense. Men nu er det forbudt. Ni skilte fortæller hende og andre cyklister, at de er igang med at køre ind på privat område.

- Det er magtmisbrug. Det er en manifestation af mandens magt. Hvis man har penge, så kan man gøre alt, lyder det fra Bente Stenfalk.

Området ejes af Barfoed Group, der har opført boligområdet Munkebjerg Park og som for tre måneder siden satte skiltene op.

Men i lokalplanen for området står der, at planen har til formål at sikre offentlig stipassage gennem området. Derfor har kommunen også bedt Barfoed Group om at overholde planen.

Er det forbudt at cykle på stierne eller er det forbudt at sætte skiltene op?

- Det er selvfølgelig fuldt tilladt at gøre brug af de offentlige stier, der er i området, lyder det fra Jan Boye, By- og Kulturrådmand i Odense.

Frederik Barfoed siger til TV 2/Fyn, at han ikke mener, at de har gjort noget galt.

- Der er ikke fugls føde på den historie, siger Frederik Barfoed.