Afdøds bror betegnede dom som retfærdig

Dommen var retfærdig. Sådan sagde broderen til den afdøde, 28-årig kvinde, der for et halvt år siden i Odense blev dræbt af et 17-årigt pizzabud, som fredag fik en fængselsdom for at have kørt kvinden ihjel.

Ulykken, der skete i krydset Niels Bohrs Allé og Campusvej i Odense, førte fredag til, at den 17-årige teenager, som ikke havde et kørekort, fik en dom på ti måneders fængsel samt et forbud i fem år i forhold til at føre bil.

Og den dom var - set fra samfundets synspunkt - helt fair, mente den afdødes bror.
- Straf er en vanskelig ting at måle. Men dommen var klar - der er ikke nogen tvivl om, at det, han har gjort, er forkert. Og set ud fra samfundets vinkel er det en retfærdig dom, sagde broderen, Leon Johansen, Slagelse, til TV2/FYN.

Han erkendte, at han som pårørende gerne så den dømte blive straffet endnu hårdere, men samtidig var han pragmatisk og mente, at det er fair, at retten blot havde fulgt loven, der ikke lagde op til en væsentlig hårdere straf - den unge mands alder og gode personlige forhold taget i betragtning.

- Når sorgen rammer rigtigt, mener jeg noget andet, men når man tænker på, at man er et menneske i samfundet, må man dømmes i forhold til loven. Jeg er glad for symbolværdien i dommen, der går på, at man ikke bare kan tage en bil og køre rundt på vejene og køre uskyldige mennesker ihjel, forklarede Leon Johansen.

Han fortæller, at dommen nu har givet ham en afklaring i forhold til sagen.

Oversigt

    Oversigt